Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Συνεχίζονται τα έργα παρά τη δικαστική απόφαση

Τη συνέχιση των έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς των Σεπολίων
Τη συνέχιση των έργων του προαστιακού σιδηροδρόμου καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς των Σεπολίων
Τον κίνδυνο να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα στην περίπτωση του προαστιακού σιδηροδρόμου, αν η διοίκηση του Δήμου Αθήνας δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Συμπαράταξης», στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος έφερε το θέμα με αφορμή πρόσφατη συγκέντρωση του συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο οποίος καταγγέλλει ότι οι εργασίες συνεχίζονται από την εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, παρά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, για αναστολή των εργασιών. Υπενθύμισε στο σώμα, ότι η «Συμπαράταξη», ο Δήμος και κάτοικοι της περιοχής είχαν προχωρήσει σε προσφυγή στο ΣτΕ για την εκτέλεση του έργου, ζητώντας υπογειοποίηση των γραμμών. Και όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τότε, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση, αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έχει υπερψηφιστεί η υπογειοποίηση. Κάλεσε, δε, τόσο τη διοίκηση, όσο και το δήμαρχο να ενδιαφερθούν για την υπόθεση, αφού ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά ενέργεια. Μάλιστα, ακόμη και χτες, η διοίκηση δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει άμεσα μέτρα για να μην χαθεί ένας ακόμη χώρος στο Δήμο. Πρόκειται για δύο στρέμματα ελεύθερου χώρου, στην πλέον πυκνοδομημένη περιοχή των Κάτω Πατησίων, το χώρο της «Γαζίας» (Σκιάθου και Καραβία), ο οποίος πωλήθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε ιδιώτη. Το θέμα χρονίζει επί 12 χρόνια και οι διοικήσεις του Δήμου δεν προχώρησαν στην απαλλοτρίωσή του, παρά το γεγονός ότι διεκδικούνταν από τους κατοίκους. Μετά την παρέμβαση ομόφωνα το συμβούλιο, αποφάσισε την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εργασιών στο χώρο. Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος, ζήτησε από τη διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να κατεδαφιστεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Θησείο (Λυκομηδών 18 και Ακταίου), που σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι παράνομη και βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το 72ο Δημοτικό Σχολείο και ένα νηπιαγωγείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ