Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με κινητοποιήσεις ξεκινά η νέα χρονιά

Νέα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, νέα βιβλία που ετοιμάζουν τους μαθητές για πειθήνιους εργάτες και νέες κινητοποιήσεις για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών σήμανε το χτεσινό κουδούνι
Νέα βάρη για τις λαϊκές οικογένειες, νέα βιβλία που ετοιμάζουν τους μαθητές για πειθήνιους εργάτες και νέες κινητοποιήσεις για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών σήμανε το χτεσινό κουδούνι
Με τα χρονίζοντα προβλήματα που πηγάζουν από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και με νέα ένταση της επίθεσης στο μορφωτικό δικαίωμα ξεκίνησε χτες η σχολική χρονιά. Για σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία έκανε χτες λόγο η ΔΟΕ, που για την ερχόμενη βδομάδα έχει κηρύξει πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, μπροστά στην απεργία στις 18-22 Σεπτέμβρη, έχει ήδη καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε σύγκρουση με το σύνολο των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δική τους υπόθεση τις απεργιακές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, τα οποία συγκρούονται στην πράξη - κι όχι μόνο στα λόγια - με την κυβερνητική πολιτική.

Χτες, το ΔΣ της ΔΟΕ παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η έναρξη του διδακτικού έτους βρίσκει τα σχολεία με ελλείψεις σε 1.633 δασκάλους, 627 νηπιαγωγούς, ενώ αν προστεθούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων τα κενά φτάνουν τα 2.924. Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, λείπουν και 8.000 ωρομίσθιοι στα ολοήμερα σχολεία (στο μεταξύ, χτες το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 857 αναπληρωτών δασκάλων). Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου και στα νέα βιβλία, για τα οποία η πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας εξαντλεί την κριτική στο ζήτημα της ελλιπούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο περιεχόμενο και το στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη διαμόρφωση, από μικρές ηλικίες, πειθήνιων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ