Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Κρανίου τόπος

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Δεκαοκτώ νεκροί, ανάμεσά τους δύο Αμερικανοί στρατιώτες, είναι ο απολογισμός σειράς επιθέσεων χτες Πέμπτη στο Κεντρικό Ιράκ, σύμφωνα με Ιρακινούς και Αμερικανούς κατοχικούς αξιωματούχους, ενώ, ως «συνήθως» στην εφιαλτική καθημερινότητα του φλεγόμενου Ιράκ, και χτες βρέθηκαν τουλάχιστον 20 σοροί βασανισθέντων και δολοφονηθέντων ανθρώπων στη Βαγδάτη - μία ημέρα μετά την εξεύρεση άλλων 65 - συνολικά 100 νεκρών. Σύμφωνα με το «Associated Press» οι χτεσινοί θάνατοι Αμερικανών ανεβάζουν σε 2.673 τους νεκρούς των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003.

Ο κορυφαίος Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Ιράκ, υποστράτηγος Ουίλιαμ Κάλντγουελ, υποστήριξε με αναμενόμενο τρόπο ότι η «ένταση της βίας» στο Ιράκ αποδίδεται σε «σεκταριστικές ενέργειες», παρόλο που πρόσφατα οι Αμερικανοί έλεγαν ότι «η βία έχει περιοριστεί».

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, «ανακάλυψε», όπως προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις του, ότι «οι περισσότεροι ηγέτες στη Μέση Ανατολή πιστεύουν ότι η εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ ήταν καταστροφική για την περιοχή», εμφανίστηκαν όμως «διχασμένοι» ως προς το αν οι υπό αμερικανική διοίκηση ξένες δυνάμεις θα πρέπει να φύγουν ή να μείνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ