Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Παγκόσμια κινητοποίηση

ΑΒΑΝΑ.-

Συνεχίζεται η παγκόσμια κινητοποίηση για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών, ενώ στην Κούβα καταφτάνουν καθημερινά νέα μηνύματα αλληλεγγύης από οργανώσεις και επιτροπές που προγραμματίζουν αυτές τις μέρες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, ώστε να «σπάσει η σιωπή» και να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον άδικο εγκλεισμό τους στις ΗΠΑ.

Στην Πορτογαλία, ο Σύνδεσμος Φιλίας με την Κούβα, το Γενικό Συμβούλιο Εργατών της Πορτογαλίας, το Δημοκρατικό Κίνημα των Γυναικών και το Κίνημα Ειρήνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ρόσιο, όπου υπήρχε και έκθεση με τα γράμματα που έχουν στείλει οι πέντε Κουβανοί σε μια σειρά Πορτογάλους φιλειρηνιστές.

Στο Μεξικό, η Ενωση των Κουβανών που ζουν σ' αυτή τη χώρα απένειμαν στους «πέντε» στο φετινό βραβείο «Χοσέ Μαρία Ερεδία», και άρχισαν χτες τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης τους με την παρουσίαση του βιβλίου «Ο τέλειος κεραυνός», όπου συμπεριλαμβάνονται μια σειρά ντοκουμέντα τις δικαστικής διαδικασίας.

Στο Περού, οι φίλοι της Κούβας έχουν οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεις αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν στη Λίμα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Αλλά και στο Πουέρτο Ρίκο, ήδη, την περασμένη Τρίτη άρχισαν οι εκδηλώσεις για την απαίτηση της απελευθέρωσης των πέντε Κουβανών πατριωτών με την πορεία και συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κύριο κτιριακό συγκρότημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη χώρα.

Παράλληλα, στην Χιλή, μέλη του Κογκρέσου, νομικοί και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαίτησαν δημόσια από τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους Κουβανούς αντιτρομοκράτες, και μαζί τους ενώθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το χιλιανό παράρτημα της Ενωσης Αμερικανών Νομικών, πολιτικοί ηγέτες και πολλές προσωπικότητες της χώρας.

Θυμίζουμε ότι και σε άλλες χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, αλλά και στις ΗΠΑ προχωρούν ποικιλόμορφες εκδηλώσεις συμπαράστασης στους πέντε Κουβανούς. Παρόμοιες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σχεδιάζονται σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία, αλλά και στην Αφρική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτηση η απελευθέρωσή τους (2008-03-14 00:00:00.0)
Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (2007-09-17 00:00:00.0)
Να απελευθερωθούν τώρα! (2007-09-14 00:00:00.0)
Ξεδιπλώνεται η καμπάνια (2006-12-14 00:00:00.0)
Εκατομμύρια ανθρώπων ζητούν την απελευθέρωσή τους (2006-10-08 00:00:00.0)
Διεθνής κινητοποίηση (2006-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ