Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επανέλαβε τα «γνωστά» και «ξέχασε» τα «παλιά»!

Σε μια υποκριτική και παραπλανητική προσπάθεια να δείξει ότι ο ίδιος και το κόμμα του ενδιαφέρονται για τους αγροτοκτηνοτρόφους και τα προβλήματά τους, ώστε αυτή η «εκδήλωση ενδιαφέροντος» ν' αξιοποιηθεί και ενόψει των τοπικών εκλογών, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε, χτες, τη Θεσσαλία. Και σε δηλώσεις του, απέδωσε τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Ξέχασε», όμως, να πει ότι αυτή η πολιτική είναι ακριβώς η ίδια που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κι απέκρυψε το γεγονός ότι αυτή την πολιτική στηρίζει και σήμερα το κόμμα του, από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ας κάνει προσπάθεια να διαφοροποιηθεί στα λόγια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενος χτες στη Λάρισα - σήμερα θα μιλήσει στο Βόλο - επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, (ΕΒΖ), όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων και των τευτλοεξαγωγών. Και μετά τις συναντήσεις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για την «κρίση» που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ΕΒΖ και η τευτλοκαλλιέργεια, φταίει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, επειδή... δεν έκανε «καλές διαπραγματεύσεις» για τη ζάχαρη στην ΕΕ.

«Ξέχασε», όμως, να πει ότι η κυβέρνηση του δικού του κόμματος έβαλε την πρώτη υπογραφή - ακολούθησε μετά και η υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ - στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η νέα ΚΟΑ για τη ζάχαρη, που οδηγεί στο κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ και στη συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας. Δεν είπε, δηλαδή, ότι και το δικό του κόμμα έχει ευθύνες - τις μοιράζεται με τη ΝΔ - που σήμερα 2.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της ΕΒΖ και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι στις μεταφορές και στις εξαγωγές των τεύτλων απειλούνται άμεσα να πεταχτούν στην ανεργία και 20.000 τευτλοπαραγωγοί, σ' όλη τη χώρα, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Και, βεβαίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε, επί της ουσίας, το κλείσιμο του εργοστασίου της Λάρισας και το πλήγμα στην τευτλοκαλλιέργεια της περιοχής, αφού εμφανίστηκε να συμφωνεί με την κυβερνητική πρόθεση για μετατροπή του σε βιομηχανία παραγωγής βιοκαυσίμων και, συγκεκριμένα, βιοαιθανόλης.

«Ξύνεται στην γκλίτσα»

Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε κτηνοτροφική μονάδα στην Ελασσόνα. Αλλά κι εκεί «ξέχασε» να πει ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί, κατά γράμμα, την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, η οποία, κινούμενη στις κατευθύνσεις της ΕΕ, πλήττει, συνεχώς, τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων, συγκεντρώνει τη ζωική παραγωγή στα χέρια λίγων και γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των γαλακτοκομικών και ζωοκομικών προϊόντων και, γενικότερα, των τροφίμων. Και σε μια επίδειξη υποκριτικού ταλέντου στην παραπλάνηση, όταν του έδωσαν, ως δώρο, μια γκλίτσα, είπε: «Τη χρειάζομαι για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και για τα καρτέλ»! (Δεν είπε αν τη χρειάζεται και για βουλευτές και στελέχη του κόμματός του που, όπως «εκ των έσω» καταγγέλθηκε, στηρίζονται από τα «καρτέλ»...).

Φυσικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν «ξέχασε» ότι σε λίγες μέρες έχουμε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και το κόμμα του φαίνεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στη Θεσσαλία, καθώς στις προηγούμενες τοπικές εκλογές σ' αυτή την περιοχή υπέστη «εκλογική πανωλεθρία». Φρόντισε, λοιπόν, καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του να έχει συνοδεία υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ενώ χτες το βράδυ επισκέφτηκε τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων του κόμματός του για τη Νομαρχία και το Δήμο Λάρισας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός συντονισμός για αποτροπή του ξεπουλήματος (2011-04-06 00:00:00.0)
Η εξαφάνιση της τευτλοκαλλιέργειας (2010-03-30 00:00:00.0)
Καλύπτει τις ανάγκες με αύξηση των ...εισαγωγών! (2008-09-25 00:00:00.0)
Στον αντιαγροτικό «γύψο» (2008-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ