Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Νέα κόντρα με επίκεντρο τον υφυπουργό Ανάπτυξης

Οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση και επιχειρώντας να αναδείξουν ότι η ΝΔ έχει περισσότερη διαφθορά στις τάξεις της, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προχωρούν πλέον σε ονομαστικές καταγγελίες στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την κοινή πολιτική διαδρομή τους με την κυβέρνηση, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρης κατήγγειλε χτες ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στο «σπίτι του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ» και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία «οργάνωσε τον προεκλογικό του αγώνα». Ο Κ. Κουλούρης μίλησε επίσης για δημιουργία «καρτέλ» στο γάλα και για προσπάθεια της ΔΕΛΤΑ, μέσω της αγοράς της ΜΕΒΓΑΛ, να γίνει «μονοκρατορία» στο χώρο. Ο ίδιος υποστήριξε χτες το βράδυ, στο δελτίο του «ΜΕΓΚΑ», ότι τις συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον του τις έκαναν δυο βουλευτές της ΝΔ. Μάλιστα διερωτήθηκε: «Πώς ο κ. Παπαθανασίου εξασφαλίζει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια στις δικές του επιλογές;». Βέβαια, ο Κ. Κουλούρης θέλησε να εμφανίσει τη δημιουργία «καρτέλ» σαν φαινόμενο της κυβερνητικής περιόδου της ΝΔ, κρύβοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπηρετούν από κοινού την πολιτική που στηρίζει τις συμπράξεις των επιχειρηματικών ομίλων, τη δημιουργία καρτέλ, την «ελεύθερη αγορά» και την ανταγωνιστικότητα, που γεννούν και αναπαράγουν τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.

Στις δηλώσεις του Κ. Κουλούρη απάντησε με ανακοίνωσή του ο Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος τον κάλεσε να «ανακαλέσει», αλλιώς, όπως είπε, «θα υποχρεωθώ να του υποβάλω μήνυση». Ο υφυπουργός, μάλιστα, επιχειρώντας να εμφανιστεί ...πολέμιος της διαφθοράς, ανέφερε πως ο ίδιος «επέβαλε πρόστιμο στη ΦΑΓΕ, πράγμα που δεν έγινε σε ανάλογη περίπτωση επί ΠΑΣΟΚ». Στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί», πρόσθεσε ο Γ. Παπαθανασίου. «Να μου υποβάλει μήνυση, δεν κάνω παιχνίδι πολιτικής αντιπαράθεσης. Αν το αρνείται παίρνει την ευθύνη του "όχι" και εγώ φέρνω την ευθύνη να αποδείξω αν έγινε», δήλωσε ο Κ. Κουλούρης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, υποστήριξε ότι «δε γνώριζε» τις συγκεκριμένες δηλώσεις και πρόσθεσε ότι θα τις «αναζητήσει και αν υπάρξει λόγος θα απαντήσει». Πάντως, μέχρι αργά χτες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε καμιά δήλωση.

Ο Ν. Αθανασάκης επιτέθηκε και χτες στον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα. Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είπε ο ίδιος, «ελέγχεται για τις επιλογές της, τις τοποθετήσεις της, την πρακτική της. Ελέγχεται για την προσπάθειά της να μετατρέψει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που έπρεπε να λειτουργεί ως μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή, σε παράρτημα του γραφείου του υπουργού». Ο Ν. Αθανασάκης ζήτησε και χτες την παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη, αναφέροντας ότι το «ερώτημα δεν είναι γιατί δεν παραιτείται ο κ. Τσιτουρίδης, το ερώτημα είναι γιατί τον κρατά ο κ. Καραμανλής».

Εξάλλου, χτες, ο φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση Τύπος, με δημοσιεύματά του, έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις σε Επιτροπές Διαχείρισης και Γνωμοδότησης Κοινοτικών Κονδυλίων, συγγενικών προσώπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου, Δ. Ρέππα, Μ. Παπαϊωάννου. Με δήλωσή του ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με τη μέθοδο του «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», που αποτελεί μια άτεχνη και αναποτελεσματική «συμψηφισιολογία και φανερώνει την αδυναμία και το αδιέξοδο εκείνων που αυτοδιορίστηκαν τιμητές και εισαγγελείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ