Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οδική αν-Ασφάλεια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με ακόμη μεγαλύτερη αστυνόμευση στις λεωφορειολωρίδες και με ...σεμινάρια εκπαίδευσης των τροχονόμων, σκοπεύει να λύσει η κυβέρνηση το σοβαρό πρόβλημα της οδικής ασφάλειας. Αυτά αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και παραγόντων, κυρίως από την τροχαία, «για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας περί οδικών μεταφορών».

Βέβαια, από τη σύσκεψη αυτή «έλαμψε» διά της απουσίας του το ΥΠΕΧΩΔΕ. Προφανώς, σε μια τέτοια σύσκεψη, σκέφτηκαν οι αρμόδιοι, δε μας ενδιαφέρει το οδικό δίκτυο και οι παριστάμενοι δεν το έλαβαν καθόλου υπόψη τους ως παράγοντα που σχετίζεται με την ασφάλεια των οδικών μεταφορών. Παρά το γεγονός ότι στα χάλια του απαρχαιωμένου εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου οφείλονται οι σχεδόν πέντε θάνατοι συνανθρώπων μας, που θρηνούμε κάθε μέρα από τα τροχαία.

Η σύσκεψη, λοιπόν, περιορίστηκε στους ελέγχους της τροχαίας σε αυτοκίνητα και φορτηγά και στην άμεση διασύνδεση της βάσης δεδομένων των δύο υπουργείων, αναδεικνύοντάς τα περίπου ως ...«πανάκεια»!

Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στον τομέα αυτόν ίδια ρότα: Υπεύθυνοι της Οδικής Αν-ασφάλειας...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ