Κυριακή 1 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Επικίνδυνες αποστολές

Στο Καυτατζόγλειο με τον Ηρακλή δοκιμάζεται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός. Στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, ο δεύτερος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός

Εκτός έδρας αγωνίζονται οι πρωτοπόροι Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Eurokinissi

Εκτός έδρας αγωνίζονται οι πρωτοπόροι Ολυμπιακός και ΠΑΟ
Η πρωτομηνιά βρίσκει τους δυο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος σήμερα να έχουν επικίνδυνες εξόδους. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστούν μακριά από τις έδρες τους, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες συναντήσεις που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ο αήττητος Ολυμπιακός με τις πέντε συνεχόμενες νίκες έχει δύσκολη αποστολή στο Καυτατζόγλειο, απέναντι στον Ηρακλή (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) που έχει μείνει στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Τροντ Σόλιντ, δηλώνει: «Η θέση του αντιπάλου μας νομίζω ότι είναι πλασματική. Πέρσι μην ξεχνάμε ότι ήταν από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Θεωρητικά είμαστε το φαβορί, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο». Από την πλευρά του, ο κόουτς του Γηραιού, Σάββας Κωφίδης, επισημαίνει: «Νομίζω ότι είμαστε σε ανοδική τροχιά, κάτι άλλωστε που φάνηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Εχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκορπάμε βαθμούς κυρίως στην έδρα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, όμως αυτό δεν πρέπει να μας φοβίσει. Αλλωστε, στην περσινή χρονιά, τον είχαμε κερδίσει στην έδρα μας».

Ο δεύτερος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί στο Παγκρήτιο με τον ΟΦΗ (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο υπηρεσιακός κόουτς του τριφυλλιού, Γιάσμικο Βέλιτς, είπε: «Η ομάδα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω ότι θα φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Χρειάζεται, πάντως, προσπάθεια από την αρχή ως το τέλος του αγώνα».

Ο ομόλογός του, Ράινερ Μάουερ, δηλώνει: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Φαβορί είναι ο ΠΑΟ, όμως αυτό πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο».

Συνοικιακό ντέρμπι θα έχουμε στο Αιγάλεω, όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο (19.00 ΝΕΤ). Ο προπονητής του «Σίτι», Γιώργος Χατζάρας, τονίζει: «Είναι ένα κλασικό ντέρμπι, όπου όλα είναι ανοιχτά. Ο αντίπαλός μας μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι δυνατός αντίπαλος. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία το ματς ώστε να φτάσουμε στη νίκη».

Για το Περιστέρι, η νίκη είναι μονόδρομος. Αυτό το γνωρίζουν καλά παίκτες και κυρίως ο τεχνικός, Γιώργος Παράσχος: «Εχουμε μείνει πολύ πίσω και το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι η κατάκτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα, που θα μας ανεβάσει την ψυχολογία. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς που θα ικανοποιήσει τον κόσμο».

Δυνατή αναμένεται να είναι και η αναμέτρηση του Αλκαζάρ, όπου η Λάρισα θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Ο προπονητής των Θεσσαλών, Γιώργος Δώνης, είπε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε εύκολο το ματς, επειδή η Σκόντα δεν έχει καλό ξεκίνημα. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε ακριβά». Στην πλευρά της Ξάνθης, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μαντζουράκη, ψάχνουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα της.

Ενα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι θα έχουμε και στην Κέρκυρα, όπου η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό. Ο τεχνικός ηγέτης των Φαιάκων, Μπάμπης Τεννές, υποστηρίζει: «Πιστεύω ότι οι δυο ομάδες είναι ισοδύναμες και θα γίνει ένα ανοιχτό ματς, όπου θα κερδίσει αυτός που θα επικρατήσει στις προσωπικές μονομαχίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάκης Τσιώλης, προπονητής των Νικαιωτών: «Μετά την ήττα στη Νεάπολη από τη Λάρισα, έχουμε πεισμώσει και νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από την Κέρκυρα».

Τέλος, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσά του Καλαμαριά (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, όμως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε έμπρακτα μέσα στο τερέν. Χρειαζόμαστε τη νίκη, ώστε να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία».

Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, ο Μάκης Κατσαβάκης επισήμανε: «Πάμε με καλή ψυχολογία στην Τούμπα και πιστεύω ότι με λίγη τύχη μπορούμε να αποσπάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξοδος κινδύνου (2006-09-17 00:00:00.0)
Δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι (2005-01-23 00:00:00.0)
Εξοδος κινδύνου (2004-12-19 00:00:00.0)
Τα βλέμματα σε Περιστέρι, Κασσάνδρα (2003-04-20 00:00:00.0)
Επικίνδυνη έξοδος (1998-12-06 00:00:00.0)
Πειραϊκό ντέρμπι κορυφής (1997-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ