Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εκβιασμοί και επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ανατολικό Αφγανιστάν σημείωσαν, σύμφωνα με ένα εξόχως «πονηρό» τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες», ότι «οι επιθέσεις των Ταλιμπάν τριπλασιάστηκαν» μετά τη σύναψη της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του Πακιστάν και τους φύλαρχους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Αφγανιστάν «ανωνύμως, λόγω της λεπτότητας του θέματος». Η χοντροκοπιά αυτή αποσκοπούσε φυσικά στο να πιεστεί περισσότερο ο «σύμμαχος» των ΗΠΑ δικτάτορας του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, που όλως τυχαίως χτες είχε συνάντηση με τον Αφγανό «ομόλογό του», Χάμιντ Καρζάι, και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Ου. Μπους.

Στο ίδιο το Αφγανιστάν: Ιταλική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε χτες επίθεση στη Χεράτ με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες και ένας μεταφραστής να τραυματιστούν. Ενώ οι αφγανικές δοσιλογικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «σκότωσαν 25» φερόμενους ως αντικατοχικούς μαχητές στη Χελμάντ.

Ενώ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Ρόναλντ Νόιμαν, προέβλεψε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί για (άλλη) μια δεκαετία και πρόσθεσε ότι «δεν πάμε πουθενά», την ώρα που η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε το πρώτο βήμα για την έγκριση της χρηματοδότησης των πολέμων του Πενταγώνου με άλλα 70 δισ. δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ