Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ.- Ενοπλος εισέβαλε στο Γυμνάσιο Πλέιτ Κάνιον της πόλης Μπέιλι, κράτησε ως ομήρους δύο μαθήτριες, τραυμάτισε θανάσιμα τη μία και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε, θέτοντας τέλος στη ζωή του.

ΛΟΥΣΑΚΑ.- Το αδιαχώρητο επικράτησε χτες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της νοτιοαφρικανικής Ζάμπια, καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι έσπευσαν στις κάλπες για να επιλέξουν νέο Πρόεδρο, Βουλή και αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Γραφείο σύνδεσης θα ανοίξει στο Βελιγράδι το ΝΑΤΟ στο τέλος Οκτώβρη, ανακοίνωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Αμυνας Ζόραν Στάνκοβιτς, μετά την επιστροφή του από τα Τίρανα, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας Νοτιανατολικής Ευρώπης.

ΡΩΜΗ.- 48ωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα οι δημοσιογράφοι στον Τύπο της Ιταλίας και μία ακόμα για τις 5-6 Οκτώβρη, ενώ οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα έχουν ορίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για τις 6-7 και τις 24-25 Οκτώβρη. Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για τις ολοένα και περισσότερες συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, ενώ ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους, κάτι που οι εργοδότες αρνούνται.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Στις 10 Οκτώβρη θα ξεκινήσει η 4ήμερη συζήτηση στην Κάτω Βουλή της Πολωνίας για την πιθανή διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σημειώνεται ότι για τη διάλυση του Κοινοβουλίου χρειάζονται οι ψήφοι των δύο τρίτων των βουλευτών.

ΜΑΝΙΛΑ.- Τουλάχιστον 11 νεκρούς είχε κοστίσει έως χθες βράδυ στις Φιλιππίνες ο τυφώνας «Σανγκσάν», ενώ 34 αγνοούνταν. Μεγάλες περιοχές της νησιωτικής χώρας πλημμύρισαν - και στην πρωτεύουσα - και οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση διακόπηκαν στο μεγαλύτερό της τμήμα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Οι αρχές του Πακιστάν ενέκριναν την «ανάπτυξη» του Μπαντάλ και του Μπάντο, δύο νησιών της χώρας, από την «Εμαάρ», εταιρεία του Ντουμπάι, έναντι 43 δισ. δολαρίων.

ΚΑΡΑΤΣΙ.- Είκοσι δύο άνθρωποι, περιλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκαν χθες σε σύγκρουση μικρού λεωφορείου και βυτιοφόρου οχήματος στο Πακιστάν.

ΝΤΑΚΑ.- Η αστυνομία του Μπανγκλαντές επιτέθηκε με δακρυγόνα και ρόπαλα σε εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης στη χώρα. Εως και 50 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Στις 8 Οκτώβρη θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον ηγέτη του ΚΚ Νεπάλ - Μαοϊκού και τον πρωθυπουργό του Νεπάλ Γκίρισα Πράσαντ Κοϊράλα, ανακοίνωσαν χθες οι δύο πλευρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ