Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακομεταχείριση κρατουμένων

Στο νοσοκομείο εξαιτίας επιπλοκών από την απεργία πείνας που διεξήγαγαν εδώ και έξι ημέρες μεταφέρθηκαν τρεις πολιτικοί πρόσφυγες που κρατούνταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη» και προσθέτει πως συνολικά 35 πολιτικοί πρόσφυγες από χώρες όπως η Τουρκία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ κ.λ.π., συμμετέχουν στην απεργία πείνας, αντιδρώντας στις άθλιες συνθήκες κράτησής τους και την παρατεταμένη ταλαιπωρία τους. Μερικοί από αυτούς έχουν κλείσει 11 μήνες στα κρατητήρια, περιμένοντας την παραχώρηση πολιτικού ασύλου από το ελληνικό κράτος.

Συνολικά, στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σύμφωνα με την οργάνωση, βρίσκονται περισσότεροι από 200 άνθρωποι, στριμωγμένοι σε ένα μικρό χώρο, σε συνθήκες καύσωνα.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες, που αποφάσισαν να καταφύγουν στο ύστατο μέσο της απεργίας πείνας, έγιναν, σύμφωνα με καταγγελίες των συγκρατούμενών τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θύματα της πιο βάρβαρης αντιμετώπισης της αστυνομίας. Μεταφέρθηκαν σε διπλανό διάδρομο, από τον οποίο οι υπόλοιποι κρατούμενοι ακούνε συνεχώς κραυγές πόνου και κλάματα.

Η κατάσταση αυτή οξύνεται καθημερινά και αν συνεχιστεί θα οδηγήσει στο θάνατο κρατουμένων.

Ζητάμε, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση, την παύση κάθε μορφής κακομεταχείρισης των πολιτικών προσφύγων, την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τα βασανιστήρια που καταγγέλλουν οι κρατούμενοι και την άμεση παραχώρηση στους πρόσφυγες πολιτικού ασύλου. Η οργάνωση ξεκινά καμπάνια σ' αυτήν την κατεύθυνση και καλεί τις κοινωνικές οργανώσεις, τα προοδευτικά κόμματα και κάθε κοινωνικά ευαίσθητο φορέα ή άτομο να υποστηρίξει με κάθε τρόπο αυτή την εκστρατεία. Καλεί επίσης τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να πάρει θέση στο ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ