Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Μετά το μεσημέρι κλείνει το χειρουργείο!

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας δημάρχου Πειραιά

Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη
Η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη
Θύμα της άκρως επικίνδυνης - για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα - αντιλαϊκής πολιτικής που είναι κομμένη και ραμμένη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας αποτελεί και το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά. Ανάμεσα στα όσα αντιμετωπίζει, το κυριότερο είναι η «γάγγραινα» της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές! Χτες το πρωί, η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Πειραιάς Αναγέννηση» περιόδευσε σε χώρους του νοσοκομείου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, οι οποίοι προσπαθούν με αυτοθυσία να «κρατήσουν όρθιο» το νοσοκομείο.

Είναι ενδεικτικό ότι στην καινούργια πτέρυγα του νοσοκομείου όπου στεγάζονται το Παιδιατρικό και Γυναικολογικό τμήμα, από τα 24 κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν τα 6, ενώ η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας είναι κλειστή! Επίσης, κλειστή παραμένει από κατασκευής της και η Παιδοψυχιατρική μονάδα, η μοναδική που υπάρχει σε ολόκληρη την περιφέρεια του Πειραιά. Δεν υπάρχουν χώροι ενδιαίτησης για τους γιατρούς (ούτε τουαλέτες). Για τους τρεις ορόφους χειρουργείων αντιστοιχεί ένα αντισηπτικό τμήμα, το οποίο διαθέτει μόνο δύο υπαλλήλους και λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι. Δηλαδή, μετά το μεσημέρι δε γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις!

Παρόμοια είναι η κατάσταση συνολικά στο νοσοκομείο. Στο αιματολογικό τμήμα, για παράδειγμα, για να καλυφθούν οι ανάγκες, δύο εργαζόμενοι και συγκεκριμένα ένας βιολόγος και μία παρασκευάστρια είναι... δανεικοί από το ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ! Επειδή το Τζάνειο τροφοδοτεί με αίμα το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ το δεύτερο... ξεπληρώνει τη... χάρη με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα, η παρασκευάστρια έχει προσληφθεί από το ιδιωτικό νοσοκομείο ως... υπάλληλος γραφείου!

Η Ελ. Παντελάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το προσωπικό επισήμανε ότι η ραγδαία υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας πρέπει να μετρήσει για όλους μπροστά στην κάλπη. Τόνισε ότι τόσο ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά της ΝΔ Χρ. Αγραπίδης όσο και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην πόλη Π. Φασούλας είναι φορείς αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και τα προγράμματά τους είναι διαμορφωμένα με βάση τα συμφέροντα των διαφόρων ομάδων επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ