Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στην αντιλαϊκή πολιτική

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία κυρίως, στις εκλογές του Οκτώβρη, να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να καταψηφίσουν τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες αυτών των κομμάτων σε όλη τη χώρα».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη», με δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο, ανέδειξε την ουσία του δικομματικού «καυγά», καλώντας τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τα δύο κόμματα που συναγωνίζονται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεκριμένα - σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, περί ταξικής πολιτικής από την κυβέρνηση - ο Σπ. Χαλβατζής, τόνισε: «Πάει πολύ να μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για ταξική πολιτική, όταν η ΝΔ, που κυβερνά σήμερα, στηρίζεται και αξιοποιεί την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την προωθεί σήμερα πιο γρήγορα, πιο άγρια, χωρίς να κρύβεται». Στη συνέχεια, κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς.

Να καταδικαστούν όσοι προωθούν την εργασιακή ανασφάλεια

«Εμείς, από το Σωματείο, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, να ευχαριστήσουμε το ΠΑΜΕ, για όλες τις κατακτήσεις που είχαμε σαν Σωματείο από την ίδρυσή του». Με τα λόγια αυτά, μια εργαζόμενη, στις εταιρείες τροφοδοσίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», υποδέχτηκε τον Σπ. Χαλβατζή και το κλιμάκιο της «Συμπαράταξης» και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που χτες το πρωί, επισκέφτηκαν τις εταιρείες «ABELA CATERING» και «EUREST».

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τροφοδοσίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει οι επιχειρηματίες του κλάδου. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου το 50% των εργαζομένων δουλεύει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επιπλέον, επίκειται συγχώνευση των δύο εταιρειών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και αβεβαιότητα μεταξύ των εργαζομένων, για το αν θα παραμείνουν στη δουλιά τους. Ο Ν. Οικονόμου, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού, κάλεσε τους εργαζόμενους σε «ενιαίο αγώνα για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας».

«Οχι» στο δικομματισμό

Τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, ήταν το κεντρικό σημείο στην ομιλία του Σπ. Χαλβατζή, σε συγκέντρωση κατοίκων του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος προχτές Κυριακή, στον κινηματογράφο «ΡΙΒΙΕΡΑ».

Εκεί, κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να καταδικάσουν τους πολιτικούς εκφραστές του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσουν την πλάτη τους στον ΣΥΝ. Γιατί αυτές οι δυνάμεις δεν επιφυλάσσουν τίποτα καλό για το αύριο των εργαζομένων». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπουζάνης και οι υποψήφιοι νομαρχιακοί με την ΝΑΣ Γ. Αργυροκαστρίτης και Λ. Βλάχος, καθώς και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και γνωστή τραγουδίστρια Μ. Δημητριάδη.

  • «Η ψήφος στις 15 Οκτώβρη δεν πρέπει να είναι τυχαία», υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Κυψέλης. Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, ο υποψήφιος δήμαρχος καυτηρίασε την πρόταση του Ν. Κακλαμάνη να αγοραστούν οικοδομικά τετράγωνα από βιομήχανους και εφοπλιστές - «ευεργέτες», τα οποία θα γίνουν... πάρκα που θα φέρουν τα ονόματά τους. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, η «Συμπαράταξη» μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής, αγωνίζεται για τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της περιοχής.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας με τη ΝΑΣ, υπογράμμισε ότι τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια παλεύουν, για να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ