Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Θα κοπεί ο «βήχας» της κυβέρνησης

Ετοιμα για κινητοποιήσεις τα σωματεία, καθώς επιχειρείται η επιδείνωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με την καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας, με στόχο την περικοπή του.

Αρχικά, από το υπουργείο Απασχόλησης είχε εκδοθεί απόφαση προς τον ΟΑΕΔ ότι το επίδομα θα είναι μειωμένο κατά 100 ευρώ, σε σχέση με πέρσι και ότι επιπλέον αίρονται οι ευνοϊκές προϋποθέσεις για την καταβολή του, τις οποίες έχει κατακτήσει εδώ και 9 χρόνια ο κλάδος. Πριν από τρεις μέρες, ο υφυπουργός Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτος κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, σε συνάντηση με τα σωματεία της Ζώνης, είχε δεσμευτεί ότι το εποχικό επίδομα θα καταβληθεί κανονικά με αυτές τις προϋποθέσεις που ισχύουν όλα αυτά τα χρόνια και ότι το ποσό θα είναι τελικά το ίδιο με πέρσι, δηλαδή 746 ευρώ.

Χτες, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκης σε συνάντηση με τις διοικήσεις των Σωματείων άλλαξε πάλι το «βιολί» και ανέφερε άλλες προϋποθέσεις, με τις οποίες αποκλείονται και πάλι εκατοντάδες εργαζόμενοι! Τα σωματεία της Ζώνης, με ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Βερναδάκη, διαμηνύουν: «Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός». Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσουν εκτάκτως οι διοικήσεις των σωματείων, προκειμένου να καθορίσουν το πρόγραμμα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Δίκη «ΣΕΪΛΟΡ»: Αθωωτική πρόταση για τους εργάτες

Στο μεταξύ, την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των μελών της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου, καθώς δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο κατά την ακροαματική διαδικασία, πρότεινε χτες ο εισαγγελέας της Εδρας κατά την αγόρευσή του στη δίκη για το εργατικό δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ», που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή των εργολάβων Δουλούδη και Σαρρή, του χημικού Ναυτιλίας, του τεχνικού Ασφαλείας καθώς και του πλοιάρχου του πλοίου και του τεχνικού υπεύθυνου της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στην αγόρευσή τους, οι συνήγοροι των μελών της Επιτροπής Ελέγχου συντάχτηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα και υποστήριξαν ότι δε συνέτρεχαν λόγοι άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για τη στήριξη εποχικών εργαζομένων και ανέργων (2020-12-09 00:00:00.0)
Επικίνδυνα παιχνίδια με το επίδομα (2006-10-25 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για το επίδομα (2005-10-04 00:00:00.0)
Ο αγώνας έφερε ολόκληρο το επίδομα (2002-10-10 00:00:00.0)
Νέοι αγώνες ωριμάζουν στη Ζώνη (1999-09-15 00:00:00.0)
Κοινωνική αναισθησία! (1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ