Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέοι αγώνες ωριμάζουν στη Ζώνη

Ομαδικό διάβημα χτες στον ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή και αύξηση του εκτάκτου επιδόματος στους ανέργους

Διάβημα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν χτες το πρωί άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,μετά από απόφαση των σωματείων τους, με αίτημα την αύξηση του έκτακτου επιδόματος, καθώς και την άμεση καταβολή του. Οι άνεργοι, μαζί με συνδικαλιστές, έκαναν ξεκάθαρο ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν πάρουν απάντηση στα αιτήματα, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Αύριο, Πέμπτη, τα σωματεία της Ζώνης, ο Δήμος Περάματος και όλοι οι φορείς που αγωνίζονται για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ζώνης θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη,στη 1 το μεσημέρι,στο Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος,όπου και θα αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Στον ΟΑΕΔ, συνδικαλιστές και άνεργοι συναντήθηκαν μετά από ώρα με τον διοικητή του Οργανισμού Κ. Ευστρατόγλου και απαίτησαν: Το έκτακτο επίδομα από 150.000 δραχμές να γίνει 200.000 δραχμές για όσους άνεργους έχουν τουλάχιστον 30 ένσημα τα δυο τελευταία χρόνια. Να αλλάξουν οι προϋποθέσεις που αφορούν την τακτική επιδότηση και από 125 ένσημα που απαιτούνται τους τελευταίους 14 μήνες - προϋπόθεση που θεωρείται αδύνατη λόγω της τεράστιας ανεργίας που έχει "χτυπήσει" τη Ζώνη - να μειωθεί στα 100 ένσημα για τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό Εργασίας και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Παρασκευή θα απαντήσει γραπτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ