Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ στα πλαστά διλήμματα - ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ

Κοινή δήλωση δυο συμβούλων του ΕΚ Βόλου

Στη λογική των "αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης", κινούνται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, καταγγέλλουν οι Κ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου σε κοινή τους δήλωση.

Οι δύο συνδικαλιστές καταγγέλλουν ακόμα και τα εκβιαστικά διλήμματα που η κυβέρνηση θέτει στο λαό εν ονόματι της "σταθερότητας", μια σταθερότητα που- όπως σημειώνουν - "αυξάνει την ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα, την εκμετάλλευση, που στο όνομά της καταργείται το 8ωρο, που στο όνομά της η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ".

Αντίθετα, όπως τονίζουν, η "σταθερότητα της κυβέρνησης σημαίνει κέρδη στους βιομηχάνους, στους κάθε λογής αεριτζήδες και τζογαδόρους".

Με τη δήλωσή τους επισημαίνουν την ανάγκη οι εργατοϋπάλληλοι να γυρίσουν την πλάτη στον δικομματισμό, στα εκβιαστικά διλήμματα, να δυναμώσουν και να αναζωογονήσουν τα σωματεία, να διευρύνουν ακόμα παραπέρα τη Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων, συμβάλλοντας έτσι στην ισχυροποίηση και του Πανεργατικού Μετώπου, για την πλήρη ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για να ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή διακυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ