Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Απεργία ενάντια στο "λουκέτο"

Σε 48ωρη απεργία,που ξεκινά από σήμερα,προχωρούν οι 400 εργαζόμενοι στα "Λιπάσματα Δραπετσώνας",ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα στις 9.30 το πρωί,στα πλαίσια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο εργοστάσιο στη Δραπετσώνα και από εκεί θα κατευθυνθούν με πούλμαν στο υπουργείο Ανάπτυξης,όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Αύριο οι εργαζόμενοι με τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα - ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με το ΚΚΕ - με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και τον δήμαρχο Δραπετσώνας. Αποφάσισαν επίσης τις δυο μέρες της απεργίας, τα μεροκάματα του προσωπικού ασφαλείας να διατεθούν στους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από το σεισμό, καθώς επίσης και να σταματήσουν οι υπερωρίες και να φύγουν οι εργολάβοι από το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι στη χτεσινή γενική συνέλευση εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το εργοστάσιο, καθυστέρησε κάθε ουσιαστική αντίδραση, με ευθύνη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων, ενάντια σ' αυτήν την απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ