Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωρα "μηδέν" για τους 360 της ΒΑΛΚΑΝ

Σε έντονο ύφος καταγγέλλει την κυβέρνηση το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι 360 άνεργοι - και απλήρωτοι πάνω από 11 μήνες - της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ "έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και νιώθουν μετανάστες στον τόπο τους".

Σε ανακοίνωση του συνδικάτου σημειώνεται ότι "παρά τις αλλεπάλληλες ενέργειες και κινητοποιήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία, καμία λύση των προβλημάτων δε φαίνεται. Οι μέτοχοι της εταιρίας και οι διοικήσεις μόνο τους μέλημα είχαν την οικονομική απαξίωση και εξαθλίωση της εταιρίας. Τα διάφορα υπουργεία δε δίνουν τις απαιτούμενες λύσεις".

Συνεχίζοντας το συνδικάτο, τονίζει ότι "αυτή η πολιτική δεν μπορεί να είναι ούτε φιλεργατική, ούτε αναπτυξιακή. Η ΒΑΛΚΑΝ μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει. Η πόλη μας δεν αντέχει άλλη ανεργία".

Καταλήγοντας, απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των πρώην εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ που είναι: Να μην κλείσει το εργοστάσιο, να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ