Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" σε όλα τα αιτήματα του ΕΚ Λάρισας

Κανένα από τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας δεν έκαναν δεκτό ο ΟΑΕΔ, ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία, με παράγοντες των οποίων συναντήθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΛ στην Αθήνα. Πρόκειται για αιτήματα που χρονίζουν και που έχουν τεθεί κατά καιρούς υπόψη όλων των αρμοδίων και του υφυπουργού Εργασίας, Χ. Πρωτόπαππα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του ΟΑΕΔ και του γραφείου ευρέσεως εργασίας, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν μπορούν να στελεχωθούν οι υπηρεσίες γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνουν προσλήψεις. Το αίτημα για επικόλληση ενσήμων με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, σύνταξης και ασθένειας σε άνεργους που παρακολουθούν σεμινάρια, απορρίφτηκε από τον ΟΑΕΔ, γιατί "είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην ασφαλίζονται".

Για τη συνέχιση του κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ, την ανέγερση ιδιόκτητων γραφείων του Οργανισμού στη Λάρισα και την πολιτική καταστημάτων των οικισμών του ΟΕΚ, δε δόθηκε καμία απάντηση από παράγοντες του Οργανισμού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Εργατικού Κέντρου και συντήρηση - ανακαίνιση του παλιού, την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και τη στελέχωση της υπηρεσίας, παράγοντες της Εργατικής Εστίας δήλωσαν ότι θα ικανοποιηθεί μόνο το αίτημα για συντήρηση του Εργατικού Κέντρου.

Την απόρριψη των αιτημάτων του καταγγέλλει το ΕΚΛ και καλεί τους εργατοϋπάλληλους της Λάρισας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να επιβάλλουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ