Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Το κεφάλαιο και οι τράπεζες θα επενδύσουν στον άνθρωπο!

Οξύνοντας τη δικομματική πόλωση και την ανούσια αντιπαράθεση, ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυθαιρεσία», «αυταρχισμό», «υποκρισία» και «κοροϊδία», αλλά την ίδια στιγμή ισχυριζόταν ότι το ΠΑΣΟΚ παλεύει για μια «δίκαια κοινωνία» στην οποία: «Το κεφάλαιο και οι τράπεζες θα επενδύσουν στον άνθρωπο»!!

Μιλώντας την Κυριακή στα Χανιά, κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «να χτίσει μια δίκαιη κοινωνία». Μια κοινωνία για την οποία ο πολίτης θα καλείται να πληρώσει για την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών. Εμείς θέλουμε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ουσιαστική μεταφορά δικαιωμάτων στον Ελληνα πολίτη, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει τον κόπο το δικό του, διότι είναι φόροι δικοί του αυτοί που αξιοποιούνται και αυτοί πρέπει να αξιοποιούνται από τον ίδιο τον Ελληνα μέσα από την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές».

Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος ειδικότερα στην Παιδεία ισχυρίστηκε ότι το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» του ΠΑΣΟΚ θα στηριχτεί στην εκπαίδευση. Ο Γ. Παπανδρέου μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις... δεσμεύτηκε αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση «οι δαπάνες για την Παιδεία θα φτάσουν στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ξεχνώντας προφανώς ότι παρόμοιες υποσχέσεις έδωσαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά. Ο Γ. Παπανδρέου επίσης «δεσμεύτηκε» ότι «το παιδί κάθε οικογένειας θα έχει πρόσβαση σε νηπιαγωγείο» και ότι θα υπάρχουν «ολοήμερα σχολεία για όλα τα παιδιά».

Την ίδια στιγμή όμως που μοίραζε υποσχέσεις, φρόντιζε να ξεδιπλώσει τις αντιεκπαιδευτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση. Πρότεινε την αποκέντρωση των σχολείων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, δηλαδή τη διαφοροποίηση της μόρφωσης που παρέχεται σε κάθε περιοχή. Προτείνουμε «αυτονομία στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, για να μπορούν να σχεδιάζουν στην περιφέρεια», «εμείς θέλουμε το Πανεπιστήμιο να είναι δεμένο με την περιφερειακή ανάπτυξη». Οι κάτοικοι των περιοχών να αποφασίζουν «ποια είναι τα Τμήματα που πρέπει να αναπτυχθούν, ποια τα πτυχία, ποια τα προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια»!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ