Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δώστε τους την Κυριακή ένα καλό μάθημα

Η χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα μηχανουργεία του Πειραιά, στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ

Με τους εργάτες στα μηχανουργεία του Πειραιά
Με τους εργάτες στα μηχανουργεία του Πειραιά
Την άλλη πλευρά του λιμανιού του Πειραιά, αυτή που «πνίγεται» πίσω από τα χλιδάτα μεγαθήρια των εφοπλιστικών εταιρειών και περιλαμβάνει τα μηχανουργεία που αργοσβήνουν, τις ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ με την ελπίδα ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για το πενιχρό επίδομα ανεργίας, τις υπηρεσίες του ΙΚΑ με τις τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό, μετατρέποντας για τον εργάτη και την οικογένειά του σε οδύσσεια μια απλή ιατρική εξέταση, έφερε στην επιφάνεια η χτεσινή περιοδεία της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Μαζί της ήταν Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς - Αναγέννηση» και υποψήφιοι των δύο αγωνιστικών ψηφοδελτίων.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τα μηχανουργεία. Από την περιοχή δηλαδή της πρώην «Παπαστράτος», που ενώ κάποτε έθρεφε χιλιάδες οικογένειες εργατών, αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματοβιοτεχνών, τώρα πια έχει αρχίσει να «μετράει μέρες». Οι επιχειρήσεις που ακόμα μπορούν και διατηρούν μέχρι και 50 εργατοτεχνίτες προσωπικό είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και εξειδικευμένες. Οι υπόλοιπες, οι «συμβατικές» όπως χαρακτηρίζονται, «έχουν ρημάξει». Η μία μετά την άλλη κλείνουν και ή μετατρέπονται σε «μπαρ» ή στη θέση τους υψώνονται κτιριακά μεγαθήρια για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Αποτελούν θύματα της «ελεύθερης αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας», που θέλουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αλάνα για τα κοντέινερς των πολυεθνικών, το λιμάνι χωρίς καμιά παραγωγική δραστηριότητα και ιδιωτικοποιημένο.

Η Αλέκα Παπαρήγα συνομίλησε με τους εργαζόμενους της περιοχής - μάλιστα σε δύο επιχειρήσεις έγινε και συγκέντρωση του προσωπικού - τονίζοντας ότι το ΚΚΕ απαιτεί από τους εργάτες «να ψηφίσετε σαν εργάτες, δεν έχετε σχέση εσείς με τους πλουτοκράτες και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους στηρίζουν». Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν ΟΧΙ στους εκπροσώπους του δικομματισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, των κομμάτων που εδώ και 30 χρόνια το ένα διαδέχεται το άλλο και η κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τα λαϊκά στρώματα γίνεται συνεχώς χειρότερη. «Εκτός αν αισθάνεστε προνομιούχοι. Τότε θα σας συνιστούσα να τους ψηφίσετε». Αλλιώς, την Κυριακή το βράδυ «να τους δώσετε ένα καλό μάθημα. Να τους πανικοβάλετε, ρίχνοντας στην κάλπη τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια», ενώ υπογράμμισε ότι η μόνη δύναμη που «μπορεί να τους πανικοβάλει είναι το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ που παλεύει με το λαϊκό κίνημα».

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε στο κτίριο όπου συστεγάζεται ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ και βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Οι όροφοι που καταλαμβάνει ο ΟΑΕΔ ήταν υπό συμβολική κατάληψη από τους ανέργους της Ζώνης, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τους αύξησε από πέρσι το εποχικό τους επίδομα, αλλά επιδιώκει, αλλάζοντας τις προϋποθέσεις, να τους το κόψει!

Ακολούθησε επίσκεψη στους ορόφους του ΙΚΑ και συνάντηση με τον διευθυντή του καταστήματος Χρ. Συκάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια έλλειψη, καθώς υπάρχουν 40 κενές οργανικές θέσεις!

Η χτεσινή περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ