Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προληπτική καταστολή των καταλήψεων!
  • Χοντροκομμένη απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου για εκφοβισμό και τρομοκράτηση των μαθητών που αποφασίζουν καταλήψεις στα σχολεία!
  • «Οι καταλήψεις στήνουν στα έξι μέτρα το μέλλον 15χρονων παιδιών»(!), δηλώνει ανερυθρίαστα ο Θ. Ρουσόπουλος

Τακτική προληπτικής καταστολής και τρομοκρατίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις στα σχολεία εφαρμόζει η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας την αυταρχική αντιμετώπιση των αγώνων για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Επιχειρώντας να «προλάβει» την επέκταση των κινητοποιήσεων στα σχολεία και να υπονομεύσει τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου Παιδείας, η κυβέρνηση αποκήρυξε τις καταλήψεις στα σχολεία και κάλεσε τα κόμματα (διάβαζε ΠΑΣΟΚ) να πάρουν θέση.

Στιγματίζοντας τη μορφή των καταλήψεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε υπαινιγμούς ότι κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, ενώ δε δίστασε να τις προβοκάρει παραλληλίζοντάς τες με την εν εξελίξει κατάληψη στα Προπύλαια για τη «17Ν»!

Επικαλούμενος κάποια... «φημολογία περί καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια», ο Θ. Ρουσόπουλος αφού αποφάνθηκε ότι «οι καταλήψεις σχολείων έχουν πλειστάκις καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης», κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση «απέναντι σε αυτό το φαινόμενο που φαίνεται ότι κάποιοι υποδαυλίζουν». Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα κάλεσε τα κόμματα, αν συμφωνούν, με την κυβέρνηση, στην εκτίμηση ότι «οι καταλήψεις δημιουργούν πρόβλημα στο μέλλον των παιδιών μας», τότε «να δηλώσουν ευθαρσώς ότι δε συναινούν σε τέτοιες διαδικασίες οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι ότι στήνουν στα έξι μέτρα το μέλλον 15χρονων παιδιών»!

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς για το αν οι καταλήψεις κινούνται στο πλαίσιο του Συντάγματος: «Εφόσον μια απόφαση κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος, η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί», είπε ο εκπρόσωπος, συνδέοντας ευθύς αμέσως τις καταλήψεις στα σχολεία με «την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου» με αίτημα «να κλείσουν οι φυλακές και να αποφυλακιστεί ένας από τα στελέχη της 17Ν». Στη συνέχεια κήρυξε εκτός Συντάγματος τέτοιες απόψεις(!): «Εντός του πλαισίου του Συντάγματος δεν υπάρχει καμία λογική που να λέει "κλείστε τις φυλακές ή βγάλτε έξω τους πρωτεργάτες της 17Ν"», αποφάνθηκε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την επίδειξη αδιαλλαξίας απέναντι στους δασκάλους, με τον εκπρόσωπο να τους καλεί και χτες να «επιστρέψουν στα σχολεία, αναλογιζόμενοι ότι το ποσό της αύξησης το οποίο δίδεται στους δασκάλους, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό αύξησης κάθε άλλου εργαζόμενου σε αυτό τον τόπο»! Σε ερώτηση αν μελετά ενδεχόμενο επιστράτευσης ο Θ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ