Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Στην πρώτη γραμμή της πάλης του μαθητικού κινήματος!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για τους μαθητικούς αγώνες

«H KNE απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους μαθητές εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα που τελούν υπό κατάληψη». Με χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών στο ξεκίνημά του και καλεί: «Ολοι στους δρόμους, εκεί που κρίνεται το δίκιο!».

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης τονίζεται:

«Οι μαθητές με την πάλη τους δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το σχολείο που ετοιμάζουν δεν αντέχεται γιατί αντί να μορφώνει εξοντώνει, γιατί κουμάντο σ' αυτό θα κάνουν οι χορηγοί στην πλάτη των θυσιών και των στερήσεων των οικογενειών τους, γιατί αυτό το σχολείο θα 'ναι για τους λίγους.

Την ώρα που συνεχίζονται στην Παιδεία οι κινητοποιήσεις δασκάλων - καθηγητών, η κυβέρνηση κι όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική καλά θα κάνουν να ανησυχούν όχι μόνο για το μέγεθος των μαθητικών κινητοποιήσεων που τώρα μόλις φουντώνουν αλλά κι ότι τα αιτήματά τους δείχνουν με τεντωμένο δάκτυλο τον ένοχο, την πολιτική τους.

Οι ίδιοι οι μαθητές, με τις συλλογικές αποφάσεις των 5μελών και 15μελών τους, συσπειρωμένοι στα συντονιστικά αγώνα σχολείων σε κάθε πόλη, αποδεικνύουν στην πράξη ότι αυτή την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση, μέσω διαλόγου, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν την εγκρίνουν ούτε οι μαθητές.

Η ΚΝΕ στηρίζει και δίνει όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και τη μαζικοποίηση του μαθητικού κινήματος, στη διεύρυνση της πάλης μαζί με την εργατική τάξη για ενιαία λαϊκή δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Ολα τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της πάλης του μαθητικού κινήματος.

Ολοι στους δρόμους, εκεί που κρίνεται το δίκιο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ