Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Να κουρελιαστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

«Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση αποκαλύπτουν την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την Παιδεία οι κυβερνητικές πολιτικές, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας των δασκάλων είναι ένας δίκαιος αγώνας. Οι δάσκαλοι πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, συμπαραστάτες, γιατί η Παιδεία είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, χτες, ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ, Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος κάλεσε επίσης:

«Μπροστά στις τοπικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους συνδυασμούς τους για την πολιτική τους και στο χώρο της Παιδείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, μέσα και από την ΤΑ. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την αντιεκπαιδευτική επιδρομή, με το νόμο Αρσένη, τα μαθητοδικεία, τη γιγάντωση της παραπαιδείας και στηρίζει σήμερα την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Να μη δείξουν οι εργαζόμενοι καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ που υπηρετώντας τη λογική του ευρωμονόδρομου καλλιεργεί τη συναίνεση και δεν αντιμετωπίζει την ουσία των μέτρων που προωθούνται.

Ως ΝΑΣ καλούμε το λαό να πάρει μαζικά και μαχητικά μέρος στους αγώνες για την Παιδεία, να κουρελιάσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Να μετατρέψει την ψήφο του σε δύναμη αντίστασης για την επόμενη μέρα, ψηφίζοντας τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλους τους δήμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ