Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Ολοι στους δρόμους!
  • Συνελεύσεις μαθητών και καταλήψεις σε σχολεία ολόκληρης της χώρας
  • Στην τέταρτη βδομάδα η απεργία των δασκάλων
  • Απεργούν αύριο δημόσιοι υπάλληλοι, πανεπιστημιακοί, δεκάδες κλαδικά σωματεία
  • Συγκεντρώσεις αύριο σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, οι μαθητές κάνουν δυναμική είσοδο στις κινητοποιήσεις, δίνοντας νέα πνοή στον αγώνα για την Παιδεία και δηλώνοντας: Δεν πάει άλλο με το σημερινό σχολείο!

Μόλις έπεσε το σύνθημα στους μαθητές, η συσσωρευμένη αγανάκτηση χρόνων πήρε τη μορφή δυναμικών κινητοποιήσεων. Από την πρώτη μέρα, χτες, που άρχισε να κυκλοφορεί στα σχολεία το κάλεσμα των Μαθητικών Συντονιστικών για συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, αμέσως έγινε πράξη: Στα 120 έφτασαν πανελλαδικά τα σχολεία που καταλήφθηκαν από τους μαθητές τους, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει σήμερα και αύριο.

Οι μαθητές, που καταλαμβάνουν τα σχολεία τους μέχρι και την Πέμπτη, καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τετάρτης σε κάθε πόλη και στην Αθήνα, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. «Ερχόμαστε ξανά, μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό», δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν φραγμό στα σημερινά χάλια του σχολείου, αλλά και σ' αυτούς που θέλουν να το κάνουν ακόμα χειρότερο.

Στην Αθήνα, τα Γυμνάσια, Λύκεια, και τα ΤΕΕ - ΕΠΑΛ που βρίσκονταν σε κατάληψη μέχρι χτες το βράδυ έφταναν τα 60 και άλλα 12 σχολεία καταλήφθηκαν στον Πειραιά. Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των κατειλημμένων σχολείων στην Πάτρα, που έφταναν συνολικά τα 28, ανάμεσα στα οποία και όλα ανεξαιρέτως τα Λύκεια της πόλης.

Παράλληλα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρίσκονται στην τέταρτη βδομάδα απεργίας. Με 48ωρη απεργία χτες και σήμερα κινητοποιούνται οι καθηγητές, ενώ αύριο Τετάρτη σε απεργία για τα θέματα της Παιδείας προχωρούν δεκάδες εργατικά σωματεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πανεπιστημιακοί, που πήραν την απόφαση μονοήμερης απεργίας σε χτεσινή τους συνεδρίαση και θα επανασυνεδριάσουν, για να καθορίσουν το παραπέρα πρόγραμμα δράσης του κλάδου τους. Σε αγωνιστικές διεργασίες βρίσκονται και οι φοιτητές και σπουδαστές, που δηλώνουν ετοιμότητα για νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων αμέσως μετά το τέλος της διπλής εξεταστικής περιόδου, τις επόμενες βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ