Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν παρά τις πιέσεις

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες οι εκπαιδευτικοί. Με νέο συλλαλητήριο συνεχίζουν αύριο

Σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στα Χαυτεία καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τους εκπαιδευτικούς για να να διαδηλώσουν για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στα σχέδια πλήρους υποταγής της Παιδείας στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν ορίσει σημείο συνάντησης για το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Χτες το μεσημέρι, οι απεργοί δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας. Δυναμική ήταν η παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με το πανό που απαιτούσε «Εξω από τα σχολεία οι πολυεθνικές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές» και με συνθήματα που στρέφονταν κατά της πολιτικής υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, κατά της όξυνσης των ταξικών φραγμών, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, για μισθούς αξιοπρέπειας και μόνιμη σταθερή δουλιά στους εκπαιδευτικούς. Για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αφού η είσοδος του υπουργείου Παιδείας είχε αποκλειστεί από παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών για να απωθήσουν τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν με τα συνθήματά τους τον αυταρχισμό και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο μαζί με εργαζόμενους και μαθητές.

Συγκέντρωση και πορεία (από την Καμάρα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), πραγματοποίησαν χτες οι εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αύριο Τετάρτη, το αγωνιστικό ραντεβού για τη Θεσσαλονίκη είναι στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν και στα Γιάννενα δάσκαλοι και φοιτητές με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ