Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ...
ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟ

υποψήφιο δήμαρχο Χαϊδαρίου με τη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»

-- Η επίλυση των λεγόμενων τοπικών προβλημάτων παρουσιάζεται ως ο «στόχος» σε αυτές τις εκλογές. Είναι έτσι;

-- Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» παλεύει για να αποτελέσει η Αυτοδιοίκηση μετερίζι προάσπισης των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, που πλήττονται από την ανεργία (πάνω από 17% στο Χαϊδάρι) την υποαπασχόληση, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου. Παλεύει για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και της λαϊκής συμμετοχής, με την αναγέννηση των μαζικών, λαϊκών συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Στέκεται και θα είναι αρωγός στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την παθητικότητα. Θα καλύπτει τις ανάγκες του δήμου από μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, άμεσος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι ο αγώνας για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ», με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη όλων των κλινικών, η μη οικοπεδοποίηση του στρατοπέδου, η προστασία του περιβάλλοντος που θίγεται από μία σειρά παρεμβάσεων, η αναδάσωση και ανάδειξη των ορεινών όγκων στα όρη Αιγάλεω και Ποικίλο, η δημιουργία και λειτουργία πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, η αντιπλημμυρική προστασία, η επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος, καθώς και πολλών άλλων που αφορούν τις υποδομές σε κάθε γειτονιά του Χαϊδαρίου.

-- Ποιες οι θέσεις των υπολοίπων υποψηφίων παρατάξεων απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα;

-- Σε αυτές τις εκλογές και με δεδομένη την αποχώρηση του δημάρχου, κ. Ντηνιακού, διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο οχτώ συνδυασμοί. Οι υποψηφιότητες καταλήχθηκαν μετά από ένα άγριο παζάρι και μέσα σε ένα κλίμα διαδοχολογίας, υποσχέσεων και μετακινήσεων που έγιναν με μοναδικό σκοπό την εκλογική επιβίωση και το μοίρασμα της δημοτικής εξουσίας. Ανθρωποι ανύπαρκτοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίστηκαν ξαφνικά σαν σωτήρες, προσπαθώντας να ξαναεγκλωβίσουν τους πολίτες. Αποκρύπτουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί ότι έχουν ψηφίσει και έχουν στηρίξει την πιο άκρατη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική. Ολοι μαζί ψήφισαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που προβλέπουν συνθήκες μεσαίωνα για τους εργαζόμενους. Συμφωνούν με τη λογική της φορολόγησης των δημοτών και της ιδιωτικοποίησης τομέων της Αυτοδιοίκησης. Αν οι Χαϊδαριώτες επιλέξουν να στηρίξουν έναν από αυτούς τους συνδυασμούς, να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί ο ίδιος αδιέξοδος δρόμος, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε μέρα και ώρα μετράει για να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή (2023-10-10 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι και το κριτήριο για το λαό (2010-09-07 00:00:00.0)
ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΪΚΗ (2006-10-10 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε για ν' αλλάξουμε τη ζωή μας (2002-08-04 00:00:00.0)
Στον τόπο του εγκλήματος (2002-06-30 00:00:00.0)
Καταδικάστε την πολιτική της κυβέρνησης (1998-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ