Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «καρδιά» του Μπους

Το αξιοσημείωτο στις δηλώσεις του Μπους δεν είναι ότι συμφώνησε με την παρατήρηση δημοσιογράφου πως οι επιθέσεις που δέχεται ο κατοχικός στρατός στο Ιράκ παρουσιάζουν «αναλογίες» με την ιστορική επίθεση του Τετ που δέχτηκαν στο Βιετνάμ οι αμερικανικές δυνάμεις το 1968. Αλλωστε είναι πολύ πιθανό αυτός ο «πανέξυπνος» άνθρωπος, «εξπέρ» στα ιστορικά ζητήματα, να μην ξέρει καν με τι συμφώνησε...

*

Το ενδιαφέρον βρίσκεται σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, εκεί όπου αυτός ο καλός «χριστιανός», είπε ότι «ο κάθε θάνατος μου ραγίζει την καρδιά»...

Περίπου 3.000 φορές πρέπει να έχει «ραγίσει η καρδιά» αυτού του «καλού» ανθρώπου από τον Μάρτη του 2003, από τότε δηλαδή που έστειλε το στρατό του στη Βαγδάτη και έκτοτε οι μανούλες των μισθοφόρων του Μπους μετρούν ισάριθμα θύματα.

Πάνω από 650.000 (!) φορές πρέπει να «έχει ραγίσει η καρδιά» του γιου του ασφαλίτη και πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με την ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού «The Lancet» και τις εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης και της σχολής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Χόπκινς, τόσοι περίπου είναι οι νεκροί άμαχοι στο Ιράκ από τη μέρα της εισβολής των «απελευθερωτών».

*

Κι, όμως, παρά τα τόσα «ραγίσματα» από τους τόσους θανάτους που έχουν προκαλέσει τα ισάριθμα εγκλήματά του, φαίνεται ότι η «καρδιά» του αρχιδολοφόνου, αντέχει. Ετσι συμβαίνει με τον ιμπεριαλισμό. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, εδώ το χτύπημα στην καρδιά πρέπει να είναι ακριβείας. Οπως, τότε, στο Βιετνάμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ