Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Απλοί συνειρμοί...

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Ενας απλός συσχετισμός χρειάζεται

να απλώσεις πάνω στο τραπέζι τα αποκόμματα

και να κάνεις τους αναγκαίους συνειρμούς

την ώρα που θα τους βλέπεις στην τηλεόραση να διαμαρτύρονται, δήθεν, για τις προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ρίξε μια ματιά στο απόκομμα από την ΑΥΓΗ, όπου η τρικολόρ ΓΣΕΕ αξιώνει να γίνουν εθνικοί στόχοι οι αντεργατικοί στόχοι της στρατηγικής της Λισαβόνας.

Κι αναρωτήσου: Μπορούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα, την ηγεσία της ΓΣΕΕ, να έρθουν αύριο να σου πουν ο καθένας από τη μεριά του να τους ψηφίσεις γιατί νοιάζονται για το καλό σου;

Πάρ' τους με τις ντομάτες, όπου τους πετύχεις στην πλώρη σου.

Ειδικά αυτούς του ΣΥΝ. Που ως «Φόρουμ», δήθεν - που το χρηματοδοτεί η ΓΣΕΕ όμως - έρχονται να σου πουν διά του προέδρου τους ότι δεν ψηφίζουν ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, όταν και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ βγάζουν δημάρχους, όταν και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ διεκδικούν και στο δεύτερο γύρο δημαρχίες. Γι' αυτό κάνουν παιχνίδι με την Καρδίτσα και τη ΝΔ, όταν εκεί ακριβώς έχουν συγκροτήσει αντικομμουνιστικό πόλο και με το μηχανισμό της ΝΔ. Κι εκεί είναι το ζουμί.

Κάθε είδηση που αντλείς από την τοπική και διεθνή επικαιρότητα σου μιλάει για μια βαθιά κρίση, που στην εξέλιξή της καταστρέφει ανθρώπους. Η τραγωδία στην Ινδία δεν είναι κάπου πέρα μακριά. Εδώ στα χωράφια του θεσσαλικού κάμπου έχει την αντανάκλασή της. Παντού στον καπιταλισμό συμβαίνει το ίδιο: Ευημερούν τα νούμερα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και δυστυχούν οι άνθρωποι.

Η μόνη δύναμη, που δείχνει τον ένοχο, οργανώνει την αντίσταση, δείχνει τη διέξοδο απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι οι κομμουνιστές. Αυτοί είναι ο στόχος όλων των απολογητών του συστήματος, ειδικά εκείνων που διακηρύσσουν ότι μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός με τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη.

Μην το ξεχνάς ούτε στιγμή: Η ρεφορμιστική Αριστερά, ειδικά οι οπορτουνιστές που παριστάνουν την Αριστερά, δεν είναι απλά ιδεολογικοί αντίπαλοι. Είναι ο Δούρειος Ιππος των αστών στο εργατικό κίνημα. Υπάρχουν όχι από καπρίτσιο, έχουν αποστολή! Είναι άλλο πράγμα ο κολλημένος με το «αντιδεξιό» κι άλλο αυτός που ενώ έχει κάνει κολιγιά με το κεφάλαιο, συγκροτεί αντικομμουνιστικό πόλο και γαλίφικα σου δηλώνει πως σε στηρίζει. Το λάκκο σου σκάβει!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ