Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Καθησυχαστικό το υπουργείο Υγείας

Τη διαβεβαίωση ότι οι θάνατοι τεσσάρων ηλικιωμένων ατόμων στο Ισραήλ δεν οφείλονται στο αντιγριπικό εμβόλιο - όπως αρχικά υπήρξε η υποψία - έδωσαν χτες τα υπουργεία Υγείας Ελλάδας και Ισραήλ. Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι στο Ισραήλ γινόταν έρευνα για το θάνατο τεσσάρων ηλικιωμένων που έκαναν το αντιγριπικό εμβόλιο της γαλλικής εταιρείας «Sanofi Pasteur MSD».

Στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο εμβολιάστηκαν 1,5 εκατ. άτομα με αντιγριπικά εμβόλια απ' την παραπάνω εταιρεία, ενώ, φέτος, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χωρίς να εμφανιστεί κανένα πρόβλημα, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την παραγωγό εταιρεία, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων του Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αργά το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η εταιρεία «Sanofi Pasteur MSD» διαβεβαίωσε επίσημα ότι η συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων έχει διανεμηθεί μονάχα στο Ισραήλ. Επίσης το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Υγείας, υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστωθεί συσχέτιση μεταξύ των θανάτων και των εμβολιασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ