Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
«Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά»

Ανακοίνωση - κάλεσμα του συνδυασμού για την επόμενη μέρα των εκλογών και τους αγώνες που έρχονται

Τη δέσμευση ότι η παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση» θα συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, εξέφρασαν τα στελέχη και οι υποψήφιοι της παράταξης σε σύσκεψη όσων συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο (Στη φωτ. η Ελπίδα Παντελάκη σε περιοδεία στα μηχανουργεία του Πειραιά)
Τη δέσμευση ότι η παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση» θα συνεχίσει τον αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, εξέφρασαν τα στελέχη και οι υποψήφιοι της παράταξης σε σύσκεψη όσων συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο (Στη φωτ. η Ελπίδα Παντελάκη σε περιοδεία στα μηχανουργεία του Πειραιά)
Συνεχίζει την πάλη ακόμα πιο αποφασιστικά - πάντα δίπλα στους εργαζόμενους - και μετά τις εκλογές, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Πειραιάς - Αναγέννηση», μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι. Ο συνδυασμός, που έδωσε τη μάχη με υποψήφια δήμαρχο την Ελπίδα Παντελάκη, καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να συμπορευτούν στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους ψηφοφόρους που σε αυτή τη σκληρή εκλογική μάχη εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο συνδυασμό της αγωνιστικής συνεργασίας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους που μας στήριξαν, γύρισαν την πλάτη στους υποψήφιους του δικομματισμού, δεν έπεσαν στην παγίδα των ψευτοδιλημμάτων, έκαναν το βήμα και αποφασιστικά έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που στήριξαν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

Και προσθέτει: «Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που ακούραστα έδιναν καθημερινά τη μάχη για να φτάσει παντού το μήνυμα της αγωνιστικής ανυπότακτης ψήφου. Χαιρετίζουμε όλους εκείνους που, αγανακτισμένοι από όλη αυτή την κατάσταση, συναντήθηκαν και έδωσαν μαζί μας αυτή την εκλογική μάχη».

«Απευθυνόμαστε», συνεχίζει η ανακοίνωση, «σε όλους και όλες, από τα λαϊκά στρώματα, που δεν επέλεξαν το ψηφοδέλτιό μας για οποιονδήποτε λόγο, τώρα είναι ανάγκη όμως να πάρουν απόφαση και να συμπορευτούμε μαζί στους καθημερινούς αγώνες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Επισημαίνεται ακόμα: «Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις πραγματικά δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν για τους εργαζόμενους του Πειραιά, περιορίζοντας τις επιλογές τους ανάμεσα στους δύο, εκλεκτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιους δημάρχους. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Πειραιά για άλλη μια φορά ανέβαλε να πραγματοποιήσει αυτό που έτσι κι αλλιώς, αργά ή γρήγορα, θα κάνει, να δραπετεύσει από το δικομματισμό, να στηρίξει τις αγωνιστικές δυνάμεις. Το κριτήριο ψήφου που κυριάρχησε, δυσκόλεψε να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι «ο συνδυασμός "Πειραιάς - Αναγέννηση" στη μακρόχρονη διαδρομή του ήταν πάντα παρών και ιδιαίτερα το τελευταίο 7μηνο, με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, έφτασε σε δεκάδες τόπους δουλιάς, σε όλες τις γειτονιές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, σε στέκια νεολαίας, κ.α. Μέσα από ένα καθημερινό πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων συζήτησε πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, που είναι άνεργοι, ζουν με το φόβο της απόλυσης, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μισθούς πείνας. Συζήτησε πρόσωπο με πρόσωπο με χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες που ζουν τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Ο συνδυασμός τονίζει ότι «με όλους αυτούς θέλει να συναντηθεί στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σ' αυτούς που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, γιατί η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες». Τέλος, υπογραμμίζει πως «οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγει ο συνδυασμός μας θα είναι δύναμη συνέπειας, δύναμη αγώνα. Εκλεγμένοι και μη, όλοι μαζί, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο κυρίως σε κάθε γειτονιά, τόπο δουλιάς, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη μας από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ