Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπαράθεση δικαστών και δικηγόρων

Οξύνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ δικαστών και δικηγόρων με αφορμή τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την επιθεώρηση των δικαστηρίων. Με βαριές εκφράσεις επιτέθηκε χτες η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εναντίον του Προεδρείου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και αναφερόμενη στην προχτεσινή συνέντευξη των δικηγόρων, τη χαρακτηρίζει «πρωτοφανή, άδικη, απαράδεκτη και αψυχολόγητη», ενώ κάνει λόγο για «παραλήρημα ύβρεων» που στοχεύουν όχι «στην εξυγίανση της Δικαιοσύνης, αλλά τη θέση της υπό κηδεμονία».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας την τελευταία στιγμή πήρε πίσω τη ρύθμιση που θεσμοθετούσε το δικαίωμα των δικηγόρων να έχουν λόγο στην επιθεώρηση των δικαστών. Με τη νέα τροποποιημένη διάταξη, που έγινε «κόκκινο πανί» για τους δικηγόρους, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα εκφέρουν τη γνώμη τους για τους επιθεωρούμενους δικαστές μόνον εφόσον τους ζητηθεί.

Το ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή του που αποφασίστηκε ομόφωνα, απαντά στο προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και αναφέρει ότι «δεν μπορεί να αποκαλούνται "εργατοπατέρες" εκείνοι που ζητούν να μην παραβιαστεί το Σύνταγμα». Υπενθυμίζεται ότι σε προχτεσινή συνέντευξη ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός είχε κάνει λόγο για πιέσεις και χαρακτήρισε τους συνδικαλιστές δικαστές «εργατοπατέρες που έχουν μείνει στην εποχή της σκούφιας».

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι αποφάσισαν έκτακτη σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στις 31 Οκτώβρη όπου θα ασχοληθούν με το νομοσχέδιο, την «απαράδεκτη συμπεριφορά της ηγεσίας της ΕΔΕ» και τη γνωστή εγκύκλιο του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ