Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναδρομικά - μαμούθ για τους δικαστές

Αναδρομικές αυξήσεις - μαμούθ κερδίζουν οι συνταξιούχοι δικαστές και μάλιστα με τόκο 10% και όχι 6%, που ισχύει για τους απλούς πολίτες, σύμφωνα με δύο πιλοτικές αποφάσεις του Μισθοδικείου. Συγκεκριμένα, δύο συνταξιούχοι δικαστές (ένας εισαγγελέας εφετών και ένας εφέτης) ζητούσαν να συνυπολογίζεται στις συντάξεις τους για την 5ετία 1997 - 2002 και η πάγια αποζημίωση (επίδομα ειδικών συνθηκών) των 880,4 ευρώ που λαμβάνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους.

Το Μισθοδικείο, με το σκεπτικό της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστών, που εξασφαλίζεται από το Σύνταγμα, έκανε δεκτό το αίτημα των δύο συνταξιούχων. Ετσι, το ποσό που θα λάβει καθένας από τους δύο δικαστές για μια πενταετία υπολογίζεται σε 45.500 ευρώ, συν τους τόκους.

Να σημειωθεί ότι το Μισθοδικείο επανέλαβε την απόφαση του περασμένου Δεκέμβρη, σύμφωνα με την οποία οι δικαστικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να διεκδικούν διαφορές από αποδοχές επιδόματα (οικογενειακό κλπ) και συντάξεις (ΛΑΦΚΑ, πολύτεκνοι κ.α.) για την τελευταία 5ετία και όχι για τη 2ετία που προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Πάντως, νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση του Μισθοδικείου σημείωναν ότι για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στον υπολογισμό του τόκου των αναδρομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ