Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΝΟΣ - ΕΒΕΡΤ
Τα έβαλαν με τις καταλήψεις...

Σα να μη φτάνει η ανοιχτή υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχέδιο για την ανατροπή του άρθρου 16 του Συντάγματος, ήρθε και ο - εκλεγμένος με ψήφους του ΠΑΣΟΚ - βουλευτής Στέφανος Μάνος να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, αναλαμβάνοντας να ...φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της γιατί, κατά τον ίδιο, ανέχεται τις καταλήψεις. Η Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίο - δήθεν αθώα - ρωτά ο κ. Μάνος αν προβλέπει οτιδήποτε η κείμενη νομοθεσία για τις καταλήψεις, αν προβλέπει γιατί δεν εφαρμόζεται, παίζοντας το γνωστό του ρόλο να πιέζει δηλαδή για εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.

«Οι παρουσιαζόμενες ζημιές στα κατειλημμένα κτίρια αποδίδονται παγίως από τα ΜΜΕ σε αντικοινωνικά στοιχεία που καταφέρνουν (μόνοι αυτοί εκεί όπου όλοι οι άλλοι δεν μπορούν) να παραβιάσουν την κατάληψη με σκοπό να προκαλέσουν ζημίες που θα ενοχοποιήσουν τους καταληψίες!», αναφέρει, ζητώντας επί της ουσίας να μπουκάρει συνοδεία Εισαγγελέα η αστυνομία στα σχολεία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Μιλτιάδης Εβερτ με Ερώτηση στη Βουλή καλεί την υπουργό Παιδείας, ανάμεσα σε άλλα, να απαντήσει «αν θα αποδοθούν ευθύνες ή κυρώσεις σ' αυτούς που δε φρόντισαν να διαφυλάξουν την περιουσία των δημοσίων σχολείων».

Μην κάνοντας την ελάχιστη αναφορά στο περιεχόμενο του αγώνα των μαθητών και σαν να αποτελούν οι καταλήψεις εκδηλώσεις βανδαλισμού, ο βουλευτής αναφέρεται στις «μεγάλες ζημιές που έλαβαν χώρα στα υπό κατάληψη σχολεία», σημειώνοντας ότι «οι εικόνες αυτές προβλήθηκαν από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να δυσφημιστεί η χώρα μας διεθνώς»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ