Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Παλεύουμε για τη μόρφωση και τη ζωή μας»

Στις προσπάθειες τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών απαντά με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό και καλεί στα νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, μεθαύριο, Παρασκευή, 3 του Νοέμβρη

Με περισσότερα από 900 σχολεία να εξακολουθούν, παρά τις πολύπλευρες και αφόρητες πιέσεις, να βρίσκονται υπό κατάληψη, οι μαθητές συνεχίζουν πολύμορφα τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν ότι οι προσπάθειες να χτυπηθεί και να συκοφαντηθεί ο αγώνας τους, ο εκφοβισμός και οι απειλές θα πέσουν στο κενό. «Ο αγώνας μας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει φαίνεται πως ενοχλεί. Αποφάσισαν, λοιπόν, με κάθε μέσο να μας χτυπήσουν, να μας συκοφαντήσουν, να μας τρομοκρατήσουν!», τονίζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων σε ανακοίνωσή του.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τους εξωσχολικούς που προκαλούν στα σχολεία μας επεισόδια και ζημιές προκειμένου να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε το δρόμο που ακολουθήσαμε, το δρόμο του αγώνα. Αναρωτιόμαστε - τονίζει το Συντονιστικό - ποιον συμφέρουν αυτά τα γεγονότα; Ποιος στέλνει εξωσχολικούς να καταστρέψουν και να απειλήσουν; Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και εμάς και τον κόσμο. Να μη μιλάμε για τα αιτήματά μας, να μη μιλάμε για τη ζωή μας», καταγγέλλουν οι μαθητές.

Το Συντονιστικό αναφέρεται και στη στάση ορισμένων ΜΜΕ τονίζοντας: «Θέλουμε ακόμα να καταγγείλουμε ορισμένα κανάλια που υποστηρίζουν ότι οι ζημιές στα σχολεία γίνονται από τους ίδιους τους καταληψίες - μαθητές. Επικαλούνται πληροφορίες και αυτοψίες... Δεν τους είδαμε όμως πουθενά να παρουσιάζουν πληροφορίες για τα αποτελέσματα των Γενικών Συνελεύσεών μας, για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που δηλώνει την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα με κάθε τρόπο, με κάθε μορφή. Δεν είναι ποτέ αυτόπτες όταν συζητάμε, όταν αποφασίζουμε, όταν κάνουμε εκδηλώσεις, όταν φροντίζουμε, καθαρίζουμε τα σχολεία μας».

«Οι προσπάθειες εκφοβισμού και απειλών, από όπου κι αν προέρχονται, θα πέσουν στο κενό. Οι προσπάθειες συκοφάντησης θα βρουν την απάντησή τους. Γιατί εμείς που πήραμε απόφαση να κάνουμε αυτό τον αγώνα δε θέλουμε να καταστρέψουμε, θέλουμε να φτιάξουμε το σχολείο μας», τονίζουν οι μαθητές. Και επαναλαμβάνουν για μια ακόμα φορά: «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει. Θέλουμε να μάθουμε και να ζήσουμε. Μας λένε μειοψηφίες... Είμαστε πολλοί και το ξέρουν... Μας λένε ότι παρεμποδίζουμε τη λειτουργία του σχολείου. Απαντάμε πως παλεύουμε για τη μόρφωση και τη ζωή μας. Συνεχίζουμε με όλες τις μορφές! 3 του Νοέμβρη κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους όλης της Ελλάδας».

Οι μαθητές, πέρα από τις καταλήψεις, στον αγώνα τους αξιοποιούν και μορφές πάλης, όπως αποχή από τα μαθήματα, αποκλεισμούς δρόμων. Το Σάββατο 4 του Νοέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, όπου οι μαθητές θα συζητήσουν για τις μορφές και τους τρόπους που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης (2018-11-10 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη! (2007-11-10 00:00:00.0)
Σήμερα το Πανελλαδικό Συντονιστικό (2006-11-04 00:00:00.0)
Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν «Κόκα - Κόλα»! (2006-10-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικές διεργασίες στους μαθητές (2006-10-04 00:00:00.0)
Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για Παιδεία που θα μορφώνει (2000-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ