Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν «Κόκα - Κόλα»!

Με χειμαρρώδη λόγο, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση του Συντάγματος, η μαθήτρια Σταυρούλα Ρήγα, εκ μέρους του Συντονιστικού, έδωσε το στίγμα του αγώνα των μαθητών:

«Εμείς οι μαθητές με τους αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια δυσκολέψαμε τα σχέδιά τους. Το '98 τους καθυστερήσαμε... Ναι κύριε Ρουσόπουλε, κύριε Καραμανλή και κυρία Γιαννάκου. Θυμόμαστε τις κινητοποιήσεις των συμμαθητών μας το '98. Μην απορείτε για όσα διαβάσατε χτες στο πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Γιατί εμείς ξέρουμε όχι μόνο για τις μαθητικές κινητοποιήσεις του '98, αλλά και για το Πολυτεχνείο, την Εθνική Αντίσταση και το '21. Αλλο αν το σχολείο που μας έχετε φτιάξει εσείς και οι προηγούμενοι, μας κάνει να μπερδεύουμε το '21 με τους Γερμανούς και το '40 με τους Τούρκους.

Σας το δηλώνουμε: Αν ψάχνετε για υποκινητές κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Η πολιτική σας κλείνει τα σχολεία μας. Η πολιτική σας μας βγάζει στο δρόμο. Το σχολείο που μας εξοντώνει και δε μας μορφώνει. Η ζωή μας που έχει γίνει λάστιχο. Η καθημερινή τρεχάλα από το σπίτι στο σχολείο και από εκεί στο φροντιστήριο.

Το άγχος που μας τρώει καθημερινά μας υποκινεί. Το ζόρι των γονιών μας που δεν την παλεύουν άλλο να πληρώνουν 400άρες και 500άρες ευρώ κάθε μήνα για τη δήθεν "δημόσια δωρεάν παιδεία", πνιγμένοι στα δάνεια και τις τράπεζες.

Τα μέτρα που ετοιμάζετε μας υποκινούν.

Γιατί δεν αντέχουμε να μας βάλετε κι άλλες εξετάσεις από την Τρίτη Γυμνασίου. Γιατί είναι άδικο να χωρίζετε τα σχολεία μας σε καλά και κακά και να μας μετράτε με την τσέπη.

Γιατί αυτή η μεταρρύθμιση θα μας τα πάρει όλα. Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν "Coca-cola". Γι' αυτό κι εμείς θα φερθούμε με αγένεια στις "ευγενικές" τάχα χορηγίες των επιχειρήσεων.

Ξέρουμε ότι ο συντονισμένος αγώνας μας σας μπαίνει στη μύτη. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Για τις συκοφαντίες, για τις διασπαστικές κινήσεις. Η δύναμή μας είναι ότι στα σχολεία μας συζητάμε όλοι μαζί και αποφασίζουμε. Η δύναμή μας είναι οι γενικές μας συνελεύσεις και ο συντονισμός. Ολοι οι μαθητές μια γροθιά.

Δε θα μας ξεγελάσουν τα φιλικά δήθεν χτυπήματα στην πλάτη όσων θα μας πουν "είστε μικροί, δεν ξέρετε. Ελάτε να σας πούμε εμείς". Ε, λοιπόν, εμείς έχουμε τις μαθητικές μας κοινότητες, τις διεκδικήσεις μας, τα όνειρά μας. Αυτή είναι η δύναμή μας.

Δε θα μας σταματήσουν οι απειλές τους. Οπως το '99 οι συμμαθητές μας κουρέλιασαν το νόμο του ΠΑΣΟΚ, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεωρεί αδίκημα τους αγώνες μας, έτσι κι εμείς τώρα θα κουρελιάσουμε τις σιδηρογροθιές της κυβέρνησης.

Θα είμαστε στους δρόμους, θα συνεχίσουμε.

Γιατί απαιτούμε να πάρουν δρόμο από τα σχολεία μας οι επιχειρήσεις. Γιατί θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Δε θέλουμε ψίχουλα, θέλουμε 15% για την Παιδεία.

Γιατί θέλουμε το σχολείο να είναι ένα, κοινό για όλους τους μαθητές. Να μας μορφώνει και να μη μας εξοντώνει.

Για ένα τέτοιο σχολείο δε θα κουραστούμε να είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Ολοι οι μαθητές στον αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια πρώτη απάντηση για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» (2021-02-18 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης για τους μαθητές στις 21 Γενάρη (2021-01-13 00:00:00.0)
Είμαστε οργανωμένοι και γι' αυτό πιο δυνατοί (2009-11-27 00:00:00.0)
Για τα δικαιώματά μας... (2008-12-16 00:00:00.0)
Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε (2006-10-22 00:00:00.0)
Μαθητικά «ξεφαντώματα» (2000-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ