Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Για τα δικαιώματά μας...
  • Σήμερα οι μαθητές συνεδριάζουν στα σχολεία τους και στα συντονιστικά τους και αποφασίζουν τη δράση τους
  • Αύριο Τετάρτη διαδηλώνουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και την Πέμπτη, οι μαθητές συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές

Χθες, πηγαίνοντας στο υπουργείο Παιδείας

*

Χθες, πηγαίνοντας στο υπουργείο Παιδείας
Ενωμένοι, οργανωμένοι και αποφασισμένοι: Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους διασπάσει «γιατί έτσι θα μας έχουν πιο εύκολα του χεριού τους», να τους συκοφαντήσει «γιατί αύριο θα μας χτυπήσουν ακόμη πιο άγρια». Η απάντηση χιλιάδων μαθητών έρχεται από νωρίς χτες το πρωί, στις γενικές συνελεύσεις, κατεβάζοντας και ψηφίζοντας το πλαίσιο του δικού τους συλλογικού οργάνου, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), αποφασίζοντας να κλείσουν τα σχολεία, με καταλήψεις και αποχές.

Στις γειτονιές, έξω από υπουργεία, κλείνοντας κεντρικούς δρόμους, πάντα και παντού με την ανακοίνωση του ΣΑΣΑ να πηγαίνει από χέρι σε χέρι, δεκάδες σχολεία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συντονιστικού για κινητοποιήσεις. «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Είναι η απάντηση - σύνθημα που έρχεται αβίαστα από τα στόματα των μαθητών. Στην Πετρούπολη τα σχολεία συγκεντρώνονται και πορεύονται στη Θηβών όπου συναντούν τα σχολεία από το Περιστέρι. «Αλυσίδες. Πάμε δυνατά, ενωμένοι. Ο αγώνας είναι δικός μας, εμείς θα έχουμε το πάνω χέρι», φωνάζουν. Γιατί «ο αγώνας μας πρέπει να είναι οργανωμένος. Αν πάρει ο καθένας το δικό του δρόμο, έτσι "χύμα", είμαστε χαμένοι. Δε θα αλλάξει τίποτα». Η πορεία ξεκινάει, τίποτα δεν έχει ξεθυμάνει: «Αυτοί σκότωσαν το συμμαθητή μας, στους δρόμους ξεχειλίζει η οργή μας». Οι μαθητές μέρα με τη μέρα όλο και πιο συνειδητοποιημένοι ξεκουκουλώνουν τον ένοχο: «Δεν είναι τρομοκράτες οι μαθητές, είναι όσοι φυλάνε τις πολυεθνικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ