Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική»

ΛΕΠΙΔΗΣ

«Αγώνας - ρήξη - ανατροπή. Στο κενό θα πέσει η καταστολή». «Πάλη οργανωμένη. Πάλη ταξική. Αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή». Με αυτά τα συνθήματα εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση που διοργάνωσε χτες το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά. Στο πλευρό τους ήταν και εκπαιδευτικοί μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά. Στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και από κει ξεκίνησαν πορεία στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Διεύθυνση Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης, στη Λεωφόρο Αθηνών και στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Για σήμερα Τρίτη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, Τοπικών Συντονιστικών και ενημέρωση στις γειτονιές, στους γονείς και στους εργαζόμενους για τα αιτήματά τους. Αύριο Τετάρτη θα διαδηλώσει μαζί με τους εργάτες στις 6.30μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Την Πέμπτη θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι.

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά

Με νέες συγκεντρώσεις και πορείες σε Ηράκλειο και Χανιά συνέχισαν χτες το πρωί οι μαθητές. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στις 11.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι μαθητές έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στα Χανιά, αντίστοιχα, η συγκέντρωση έγινε στις 11.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε πορεία των μαθητών μέσα στην πόλη με κατάληξη και πάλι τη Δημοτική Αγορά, όπου μπροστά στον κεντρικό δρόμο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Χανίων καλεί και σήμερα, Τρίτη 16 Δεκέμβρη, σε κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ