Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί κινδυνολογίας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για κινδυνολογία που αναπτύσσεται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο σε χτεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας. Θέλησε έτσι να απαντήσει σε δημοσιεύματα εφημερίδων που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία η απότομη χειροτέρευση των δημοσιονομικών μεγεθών, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών δανεισμού για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, και η μεγάλη υστέρηση που παρουσιάζουν οι εισπράξεις εσόδων, ωθούν κυβερνητικούς παράγοντες να σκεφτούν τη λύση της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ... Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι μια χώρα προσφεύγει στο ΔΝΤ όταν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ για να πάρει οικονομική βοήθεια, θα πρέπει να υποβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας.

Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε θέση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, για τον απλό λόγο ότι δε γνωρίζουμε τα κέντρα που διακινούν τα σενάρια αυτά. Θα επισημάνουμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να μιλά για κινδυνολογία, από τη στιγμή που η ίδια τα σχεδόν 5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να τρομοκρατεί το λαό, χρησιμοποιώντας πρώτα και κύρια την κινδυνολογία. Κινδυνολογεί και τρομοκρατεί με τα ελλείμματα, το χρέος, τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, τις μεταρρυθμίσεις... Και το κάνει αυτό για να επιβάλει μια άκρως φιλομονοπωλιακή πολιτική που συσσωρεύει τεράστια κέρδη στην πλουτοκρατία, και τεράστια προβλήματα στο λαό.

Με το σκεπτικό αυτό, οι κατ' επανάληψη κινδυνολογούντες δεν μπορούν να μιλάνε για κινδυνολογία. Γιατί είναι οι ίδιοι υπότροποι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ