Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Διαδηλώνει το ΚΚΕ»!

Βροντερό, ηχηρό μήνυμα από την Ομόνοια έως τα Ανω Πατήσια το απόγευμα του Σαββάτου

Στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας
Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου φοιτητές από τη Σπουδάζουσα Αθήνας και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις της Α΄ Αθήνας. «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κι όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, απάντησε λαέ στην τρομοκρατία», «Αντεπίθεση λαέ - Ισχυρό ΚΚΕ», δίνεται το στίγμα σε όλο το μήκος της πορείας από τα συνθήματα.

Αυτό το κάλεσμα, αυτή η ηχηρή απάντηση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών απλώθηκε από την Ομόνοια σε όλη την 3η Σεπτεμβρίου κι από κει στην Αγίου Μελετίου και την Πατησίων, στο τέρμα της οποίας κατέληξε η πορεία. Στο πλάι της διαδήλωσης νέοι και νέες της ΚΝΕ που διακινούν τον «Ριζοσπάστη» και μοιράζουν την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ στους περαστικούς, στους μαγαζάτορες, στα περίπτερα και στον κόσμο που βγαίνει στις πόρτες των πολυκατοικιών και τα μπαλκόνια μόλις ακούει τα συνθήματα. Λίγο πριν την πλατεία Κολιάτσου μάλιστα, όταν περνάει η πορεία ο κόσμος χειροκροτάει κιόλας από τα μπαλκόνια.

Εκανε αίσθηση πραγματικά αυτή η διαδήλωση. Ούτε έναν άνθρωπο δεν έβλεπες στα πεζοδρόμια να μην κρατάει την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ και στους περισσότερους διέκρινες το θαυμασμό: «Αυτοί είναι περιφρουρημένοι! Μπράβο!», «Αυτοί ξέρουν και γιατί αγωνίζονται και πώς» ή όπως έλεγε ένας άντρας στο συνομιλητή του εκείνη την ώρα στο τηλέφωνο με δυο λέξεις που τα λένε όλα: «Διαδηλώνει το ΚΚΕ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ