Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΕΒΕ
Οι επιπτώσεις από την κρίση θα γίνουν πιο έντονες

«Το επόμενο χρονικό διάστημα οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν το δυνάμωμα των μονοπωλίων και οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές θα γίνουν πιο έντονες. Η επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ θα τεθεί σε δοκιμασία». Τα παραπάνω τονίζει η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, με αφορμή τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Η ΔΗΚΕΒΕ σημειώνει ότι σε αυτές πήραν μέρος χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που αποτελούν τμήμα των λαϊκών στρωμάτων και τονίζει:

«Η ΔΗΚΕΒΕ θεωρεί ότι αυτό το λαϊκό ξέσπασμα έχει τις ρίζες του στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, οι αγρότες. Προβλήματα που συσσωρεύονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οξύνονται απότομα με την οικονομική κρίση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις τροφοδοτούνται από τα αδιέξοδα της νέας γενιάς, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους μισθούς των 700 ευρώ, τη μερική και την ελαστική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία.

Αποτελούν συνέχεια των αγώνων για την Παιδεία που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Για να βάλουν φραγμό στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και την εντεινόμενη ιδιωτικοποίησή της, που τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Αποτελούν συνέχεια των επίμονων αγώνων για το Ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αποτελούν οργανωμένη αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων στις αντιλαϊκές φιλομονοπωλιακές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποτελούν αντικειμενικά καταδίκη του "ευρωπαϊκού μονόδρομου" και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν έχει καμιά σχέση με ενέργειες τυφλής αντίδρασης που οδηγούν σε πυρπολισμούς καταστημάτων και κτιρίων. Τέτοιες ενέργειες, ακόμα και αν τροφοδοτούνται από τις ίδιες αιτίες, υποκινούνται από προβοκάτορες, που εύκολα χειραγωγούνται από τις υπηρεσίες ασφάλειας και τελικά συκοφαντούν το λαϊκό κίνημα. Αποτελούν πρόφαση για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ηδη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, σαν εκπρόσωπος του μεγάλου εμπορικού και βιομηχανικού κεφαλαίου, ζητά την παραπέρα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Ζητά περισσότερες Κυριακές να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Οι θέσεις αυτές προβάλλονται με πρόσχημα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφές των καταστημάτων σήμερα. Αύριο θα προβληθούν σαν μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στην ουσία επισπεύδουν ρυθμίσεις που έχει στο συρτάρι της η κυβέρνηση και αναζητά τον κατάλληλο χρόνο για να τις επιβάλει, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Η ΔΗΚΕΒΕ, συνεπής στον αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό της:

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες και να αποζημιώσει πλήρως τις κατεστραμμένες μικροεπιχειρήσεις με κάθε τρόπο. Αναστολή πληρωμής χρεών, αποκατάσταση εμπορευμάτων και εγκαταστάσεων, έκτακτη οικονομική βοήθεια κλπ.

Καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να απομονώσουν τους συκοφάντες των λαϊκών αγώνων. Να δυναμώσουν την αγωνιστική προοπτική, να συσπειρωθούν πιο μαζικά στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ