Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο εγκλωβισμός του κινήματος

Κι ενώ λασπολογούσαν για τη στάση του ΚΚΕ, προσπαθώντας να ψαρέψουν σε θολά νερά, ευαγγελίζονταν δήθεν την «ενότητα» του κινήματος.

Ποιο είναι το άγχος τους: Οτι το ΚΚΕ καταδίκασε τους εμπρησμούς και τα τυφλά χτυπήματα και περιφρούρησε πράγματι τις διαδηλώσεις τις δικές του και αυτές στις οποίες συμμετείχε, των εργατών και των μαθητών και φοιτητών, από τέτοιου είδους κινήσεις, ενώ το συνονθύλευμα των παραπάνω δυνάμεων θώπευαν τους κουκουλοφόρους χαρακτηρίζοντάς τους «νέο κίνημα». Και ακριβώς επειδή θεωρούν τη δράση των κουκουλοφόρων και τον πετροπόλεμο «κίνημα», δράση που ενίοτε χρησιμοποιούν και διάφοροι κατασταλτικοί κρατικοί μηχανισμοί ενάντια στο κίνημα, κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δήθεν ονομάζει προβοκάτορες ολόκληρο το κίνημα.

Ο αντικομμουνισμός, δε, του συνονθυλεύματος που ονομάζουν «κίνημα» έφτασε στο σημείο στη Θεσσαλονίκη να κυκλοφορήσει την εξής απάντηση στην ανακοίνωση της ΚΝΕ που θύμισε τη ρήση του Τσε ότι οι επαναστάτες δε φορούν κουκούλες: Φωτογραφία του Λένιν που μεταμφιεσμένος έμπαινε στη Ρωσία με λεζάντα ότι «και οι επαναστάτες μεταμφιέζονται»!

Οσο για την «ενότητα», που τάχα υπηρετούν οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ στις σχολές (που αγκαλιάζεται κατά περιπτώσεις από την ΠΑΣΠ), είναι φανερό από αυτά που λένε ότι αποτελεί ενότητα στον αντικομμουνισμό και τελικά ενότητα στο αίτημα ...να πέσει η κυβέρνηση! Για να 'ρθει το «καλό ΠΑΣΟΚ», συμπληρώνουμε εμείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ