Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Από χτες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθεται προς συζήτηση η αποκαλούμενη «Εκθεση Σέρκας» για το 65ωρο και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη διάκριση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό». Αυτήν την αντιδραστική έκθεση υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στις 5 του Νοέμβρη, νομιμοποιώντας στρατηγικές αξιώσεις του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Αύριο, 17 του Δεκέμβρη, εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η προσφυγή της Κομισιόν σε βάρος της Ελλάδας, με την οποία ζητείται η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών εργαζομένων στο Δημόσιο. Πραγματικός, ωστόσο, στόχος είναι η μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης των δημόσιων υπαλλήλων σε επαγγελματική - δηλαδή σε ιδιωτική - ασφάλιση. Την ίδια μέρα, ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος αντεργατικός - αντιλαϊκός προϋπολογισμός για το 2009, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις και παροχές στο κεφάλαιο.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της ολομέτωπης επίθεσης, που έχουν εξαπολύσει τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Επίθεση, που εκδηλώνεται στις εργασιακές σχέσεις, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία. Σε κάθε τομέα που αφορά το μεροκάματο και τη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. Επίθεση που εντείνεται, καθώς το κεφάλαιο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, φορτώνοντας τις συνέπειες στις πλάτες των εργαζομένων, προκειμένου να διατηρήσει, να αυξήσει την κερδοφορία του. Μέσα σ' αυτό το αντιδραστικό σκηνικό δεν είναι καθόλου τυχαία η ένταση της κρατικής καταστολής, με όποια μορφή και αν αυτή εκδηλώνεται. Στόχος είναι η τρομοκράτηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, η προστασία του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, η θωράκιση των δυνάμεων που το στηρίζουν.

Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, την πολιτική και τους μηχανισμούς από τους οποίους εκπορεύεται, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να κάνουν ένα ακόμα βήμα μπροστά, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αύριο, σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Καλεί σε ένταση της πάλης για καλύτερη, μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού στα σωματεία, στους φορείς του λαϊκού κινήματος, στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές. Την προσπάθεια αυτή εκφράζει η οργάνωση από τα κάτω με Επιτροπές Αγώνα, με Συντονιστικές Επιτροπές στις γειτονιές, η ένταση της δράσης αυτών που ήδη υπάρχουν, για να σπάσει στην πράξη το κλίμα της τρομοκρατίας, η μοιρολατρία και η υποταγή, για να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά ο αγώνας, να πάρει καθολικά, ταξικά, μαζικά, μαχητικά χαρακτηριστικά. Για να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο η φωνή του ΠΑΜΕ. Για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση. Για να βρεθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για να πάρουν απάντηση όσοι ανακαλύπτουν διαρκώς ακίνδυνα για το κεφάλαιο «επαναστατικά υποκείμενα», σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το κίνημα, να το ενσωματώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ