Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ούτε πάνω, ούτε κάτω, ήταν ευθεία βολή»

Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

Για ευθεία βολή του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα προς τον άτυχο 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου μίλησαν και χτες οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στον 9ο τακτικό ανακριτή. «Ούτε πάνω, ούτε κάτω, ήταν ευθεία βολή» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν με την παρέα του στον τόπο της δολοφονίας του 15χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στον ανακριτή πως τον είδαν «να στοχεύει με τόση ευκολία» που φαντάστηκαν ότι «το όπλο ήταν άσφαιρο ή πως οι σφαίρες ήταν πλαστικές».

Ο ίδιος κατέθεσε ότι δεν υπήρξε οργανωμένη ομάδα 30 νεαρών, όπως ισχυρίζονται οι δύο φρουροί, σε καμιά περίπτωση δεν ήταν πάνω από 10 άτομα και δεν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμιά συμπλοκή, ενώ πρόσθεσε ότι μετά τον πυροβολισμό «είδαμε το παιδί να πέφτει και τους δύο φρουρούς να αποχωρούν πεζοί».

Ζητούν αποφυλάκιση

Αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου κατέθεσε χτες ο συνήγορός τους Αλ. Κούγιας.

Για άλλη μια φορά ο Αλ. Κούγιας εμφανίστηκε προκλητικός και ισχυρίστηκε ότι ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας εκτελούσε το καθήκον του. Ο συνήγορος των ειδικών φρουρών μιλάει για «δήθεν αυτόπτες μάρτυρες» και «πραγματικούς μάρτυρες» που είναι οι αστυνομικοί! Χαρακτηριστικά στην αίτηση αποφυλάκισης αναφέρει ότι «υιοθετήθηκε πλήρως το ψευδές περιεχόμενο του δήθεν αυτόπτη μάρτυρα Ρ.Ν., ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των πραγματικών αυτοπτών μαρτύρων και δη των αστυνομικών της εντεταλμένης για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στατικής αστυνομικής δύναμης». Ενώ απευθυνόμενος προς τους δικαστές, για λογαριασμό του καθενός από τους πελάτες του, αναφέρει επίσης προκλητικά μεταξύ άλλων: «Ελπίζω ακόμα ότι Υμείς θα κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τη δικογραφία πριν με εμφανίσετε ως αναίσθητο και απάνθρωπο αστυνομικό»...

Τέλος, στην προσφυγή ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι δύο κατηγορούμενοι εντολείς του έχουν λευκό ποινικό μητρώο, είναι γνωστής διαμονής και δε συντρέχουν λόγοι για την κράτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ