Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Δικάζουν τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες

Την ερχόμενη Παρασκευή δικάζεται ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συμμετοχή του σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

Για την ερχόμενη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 έχει οριστεί η δίκη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργου Νταγκουνάκη, γιατί πρωτοστάτησε σε αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟικη - αντιβασική εκδήλωση πριν από 4 χρόνια στα Χανιά.

Πρόκειται για εξ αναβολής δίκη από τις 9/5/2008. Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ δικάζεται γιατί, στις 7/2/04, συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον» και των Αμερικάνων φονιάδων που έφερε στην πόλη των Χανίων για «ξεκούραση» μετά το δολοφονικό τους έργο στο Ιράκ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει στο Χανιώτικο λαό τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και καλεί το λαό, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς του νομού να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους σ' αυτές τις πρακτικές. Τους καλεί επίσης να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην παρουσία στον τόπο μας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και το ξήλωμα των βάσεών τους. Να συμμετέχουν στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Οι εξελίξεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα, τονίζεται στην ανακοίνωση, επιβάλλουν την παραπέρα ισχυροποίηση της πάλης του λαϊκού κινήματος κατά των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, του Ευρωμονόδρομου και του δικομματισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ