Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακίστηκαν άλλοι τέσσερις

Αλλοι τέσσερις νεαροί προφυλακίστηκαν χτες και οδηγήθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού αμέσως μετά τις απολογίες τους στον 31ο τακτικό ανακριτή. Μόνο στην Αθήνα έχουν προφυλακιστεί συνολικά πάνω από 50 άτομα από την επόμενη της δολοφονίας του άτυχου 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλο. Από τους προφυλακισμένους, οι περισσότεροι είναι μετανάστες.

Οι τέσσερις που προφυλακίστηκαν χτες είναι 19 - 30 χρόνων (ο ένας εργαζόμενος). Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οδηγήθηκαν στον ανακριτή με δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα: Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, (κακουργήματα), αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και εξύβριση κατά συρροή (πλημμελήματα).

Οι συνήγοροί τους δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι όλοι τους είναι φτωχά και εργαζόμενα παιδιά, ενώ ένας από τους τέσσερις προφυλακισθέντες βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της απεξάρτησης, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμά του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, από τους συνολικά 50 προφυλακισμένους, οι εννιά βαρύνονται με κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες για συμμετοχή στα επεισόδια. Οι υπόλοιποι βαρύνονται με ελαφρύτερες κατηγορίες. Μεταξύ τους και 25 αλλοδαποί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ