Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Απαράδεκτη και ανίερη η επίθεση κατά του ΚΚΕ

Σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης, συνήλθε το περασμένο Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), και συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τη δράση της Ενωσης για την αντιμετώπισή τους. Με ψήφισμά του που εγκρίθηκε, ομόφωνα, μετά την εισήγηση του προέδρου, Χρ. Τσιντζιλώνη, και την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, το Γενικό Συμβούλιο, αφού καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, υπογραμμίζει:

Καταδικάζουμε τους ετερόκλητους μηχανισμούς κατασταλτικής βίας, οι οποίοι είτε με κουκούλες είτε χωρίς, παρεισφρέουν στις διαδηλώσεις, καίνε και καταστρέφουν, δολοφονούν αθώους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος και φυλής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα συμφέροντα. Τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες μόνο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν εξυπηρετούν. Θεωρούμε απαράδεκτη την ανίερη επίθεση της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ και της Γενικής Γραμματέα του.

Εγκρίνουμε και συγχαίρουμε τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία, για τις δυναμικές της αντιδράσεις, καθώς και τις εκδηλώσεις του ταξικού - εργατικού κινήματος μπροστά στα τεράστια οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την εφαρμογή αντιδραστικών πολιτικών, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και των τωρινών της ΝΔ, χωρίς να παραβλέπουμε τη συνεργία σε αυτές των κολαούζων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., κόμματα που επικροτούν τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των εντολοδόχων της στη χώρα μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μαζικό, οργανωμένο και περιφρουρημένο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες ο λαός και η νεολαία ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, για τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με το πνεύμα και την πολιτική του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Απαιτούμε για τη νεολαία μας και για όλους τους εργαζόμενους, πάνω απ' όλα, συνεχή εργασία, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, καθώς και δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας σ' αυτούς τους τομείς.

Την παρούσα οικονομική «κρίση» να πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου και όχι οι εργαζόμενοι, οι μισθοσυντήρητοι, οι μικρομεσαίοι, οι βιοτέχνες και οι συνταξιούχοι... Αγωνιζόμαστε και υπηρετούμε το μόνο αληθινό και ελπιδοφόρο για τους λαούς κοινωνικό σύστημα, το σοσιαλιστικό, το οποίο δε θα αργήσει να έρθει, για να επικρατήσει, επιτέλους, ειρήνη και δικαιοσύνη, για όλους τους λαούς της Γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ