Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη

Στου Ζωγράφου, στο Γαλάτσι και στη Ν. Σμύρνη διαδήλωσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στη Ν. Σμύρνη
Στη Ν. Σμύρνη
Συγκεντρώσεις - πορείες των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων διοργανώθηκαν ακόμα στη Ν. Σμύρνη, στου Ζωγράφου και στο Γαλάτσι, όπου οι κομμουνιστές διαδήλωσαν και μοίρασαν στο λαό την ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 15χρονου.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και καταστολής. Λαϊκό Μέτωπο - Αντεπίθεση», εργαζόμενοι και νεολαίοι από τις νότιες περιοχές της Αθήνας, πορεύτηκαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης έως την πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Τάσος Κεσόπουλος, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας των Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα απαιτούνται λαϊκοί αγώνες που θα συγκρούονται εφ' όλης της ύλης με την κυρίαρχη πολιτική, με αυξημένο αίσθημα αγωνιστικής ευθύνης και συμμετοχής. Από την κρατική καταστολή και βία μέχρι τα οικονομικά και κοινωνικά αιτήματα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των γυναικών. Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στους χώρους μόρφωσης, στα σχολεία για την αναζωογόνηση και αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Στο Γαλάτσι...

Φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από Βορειοδυτικές, Βορειανατολικές και Βόρειες συνοικίες της Αθήνας, πορεύτηκαν μαζικά, το Σάββατο το απόγευμα, από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο (Παλαί) στη λεωφόρο Βεΐκου, μέχρι το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στη Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών έδιναν τον τόνο ενώ η πορεία περνούσε μπροστά από τις καφετέριες και τα μικρομάγαζα στη Βεΐκου: «Με φτώχεια, βία, τρομοκρατία, στηρίζουν την πλουτοκρατία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

...και στου Ζωγράφου

Από την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου ξεκίνησε η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα. Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στους δρόμους της περιοχής, κρατώντας κόκκινες σημαίες και με συνθήματα όπως «Κρίση, φτώχεια, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Πράσινα παπούτσια και ζαρντινιέρες, η καταστολή ήρθε και με σφαίρες», οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς και στη γειτονιά, κάνοντας καθαρό: «Δε θα σταματήσει τίποτα το ΚΚΕ και την ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ