Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία

ΛΕΠΙΔΗΣ

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα η ΚΝΕ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, την κρατική βία και καταστολή, τον αυταρχισμό, αλλά και την αγωνία της για το αύριο.

Στην ομιλία του, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, κάλεσε τη νεολαία να οργανωθεί στα σωματεία, στους συλλόγους, να συσπειρωθεί γύρω από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, να δώσει συνέχεια με αγώνα οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο, να βγάλει συμπεράσματα για όλους και για όλα. Κάλεσε τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη σ' αυτούς που θέλουν να τη συκοφαντήσουν και να την ταυτίσουν με κομμάτι του κρατικού μηχανισμού που με την κουκούλα και με τη μολότοφ επιδιώκει η νεολαία να αναγνωρίσει σαν ένοχο το αστυνομικό τμήμα και όχι την πολιτική που γεννά την καταστολή, στέλνει τους μαθητές στα κρατητήρια και στα σπίτια τους και όχι στους δρόμους. Να γυρίσει η νεολαία την πλάτη σε όλους εκείνους που τη θέλουν να αρκείται στο να πετά πέτρα και όχι με συνέπεια να συγκεντρώνει δυνάμεις για να ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε δυναμική πορεία στη Βασ. Γεωργίου, τη Γρ. Λαμπράκη την 2ας Μεραρχίας και την Ηρώων Πολυτεχνείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ