Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να καταργηθούν οι χαφιεδοκάμερες

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» - αποτελούμενη από τους Δημ. Καλτσώνη, Γ. Κατρούγκαλο και Στρ. Κόρακα - συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρ. Γεραρή.

Η αντιπροσωπεία επανέφερε την πρόταση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για κατάργηση του συστήματος παρακολούθησης C4i. Το σύστημα αυτό εγκαταστάθηκε με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε να λειτουργεί επί ΝΔ με πρόσχημα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ, στο μεταξύ, πλήθαιναν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση του με σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή των διαδηλώσεων. Με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση (ν. 3625/2007, άρθρο 8): Νομιμοποιήθηκε η παράνομη λειτουργία των καμερών, διευρύνθηκε το πεδίο αυθαιρεσίας των διωκτικών αρχών, καταφέρθηκε ένα ακόμη πλήγμα στο τεκμήριο αθωότητας και επεκτείνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Πρόκειται για μέρος του όλου πλέγματος νομοθετικών ρυθμίσεων και πρακτικών που στόχο έχουν να πλήξουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι αλλά και ευρύτερα τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» αγωνίζεται για την κατάργηση του συστήματος C4i, αλλά και ευρύτερα επιδιώκει την κατάργηση του συνόλου των αντιδημοκρατικών νόμων, συμφωνιών και κατευθύνσεων της ΕΕ που υπονομεύουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρχής, Χρ. Γεραρής, εστίασε στο μικρό αριθμό προσωπικού της υπηρεσίας που προϊσταται και το συνεπαγόμενο μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων. Ακόμα, στην ανάγκη τροποποίησης του οργανικού νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, εφόσον στη δεκαετία που εφαρμόζεται έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ